Gemeente Haren

Koninklijke Onderscheidingen

Lid in de Orde van Oranje Nassau

20/11/2010

Op zaterdag 20 november werden Burgemeester Boumans in de brandweerkazerne van Haren drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Kornelis Luining, Douwinus van der Veen en Klaas de Jonge werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Kornelis Luining
De heer Luining is van 15 oktober 1985 tot heden in dienst bij de vrijwillige brandweer van Haren. Daarnaast is hij in het dagelijks leven werkzaam als monteur mechanisch bij Ned Train B.V. Binnen het brandweerkorps Haren is de heer Luining altijd bereid om ondersteunende werkzaamheden te verrichten bij diverse activiteiten. Hij is vaak één van de eersten om dit op te pakken en het tot een succes te laten worden.

Douwinus van der Veen
In zijn dagelijks leven is Douwinus van der Veen met veel plezier werkzaam als huismeester voor een landelijke verhuurorganisatie. Hij is het aanspreekpunt voor de huurder voor alle voorkomende situaties. De heer Douwinus van der Veen is vanaf 1 januari 1988 lid van de vrijwillige brandweer van Haren. Vanaf deze periode is de heer Van der Veen 21 jaar en 9 maanden vrijwillig brandweerman. Vanwege gezondheidsredenen is hij genoodzaakt om afscheid te nemen van het Korps Haren per 1 oktober 2010.

Klaas de Jonge
De heer De Jonge is van 1 september 1985 tot heden in dienst bij de vrijwillige brandweer van Haren. Daarnaast is hij in het dagelijks leven werkzaam als bode bij de gemeente Haren.
Binnen het korps Haren heeft de heer De Jonge een leidinggevende functie. Hij is voor iedereen een aanspreekpunt over diverse zaken betreffende de brandweer. Ook voelt hij zich betrokken bij het helpen van zijn medemens, dit uit zich onder meer door het bieden van een luisterend oor bij privéaangelegenheden. Een open en sociale collega, die altijd bereid is om mee te doen aan de diverse zaken die spelen binnen een vrijwillig brandweerkorps.