Landstede

Elektrotechniek na metamorfose heropend

De studenten Elektrotechniek bij Landstede in Harderwijk krijgen les in een compleet verbouwde ruimte. Een verouderde schakelkast in ons praktijklokaal elektrotechniek? Dat kan dus echt niet, lacht docent Bert Pieper. Donderdagavond, gelijk met het open huis, werd de praktijkruimte van de opleiding feestelijk in gebruik genomen.

Sprekers bij de opening waren onder andere Eddy Vlijm, directeur Hellebrekers Technieken en Rijk Verheul, Innovatiedirecteur van het Veluws Centrum voor Technologie. Bedien benadrukten het belang van dezer technische opleiding op mbo-niveau voor de regio.

Niet alleen voor technische bedrijven, maar ook bedrijven die willen innoveren en daarbij technologische kennis nodig hebben. Ze gaven aan blij te zijn dat Landstede investeert en innoveert en dat zowel het bedrijfsleven, maar vooral ook de studenten daarvan profiteren omdat zij een glanzende carrière tegemoet gaan met deze opleidingen.

Alle kabels zijn netjes weggewerkt achter het nieuwe systeemplafond, de muren geverfd, de tafels zijn opnieuw gespoten en voorzien van nieuwe werkbladen en we hebben nieuw linoleum op de vloer, vertelt Bert Pieper.

Het wachten is nu nog op het camerasysteem en de brandmelders. Bert heeft, samen met zijn collegas, zijn handen vol gehad aan de verbouwing. Gelukkig heeft hij hulp gekregen van de leerlingen: Er waren genoeg werkzaamheden die de studenten in het kader van hun opleiding konden doen.

Het maken van een lichtplan en het opzetten van een magazijn passen goed in het onderwijs. En het was voor de eerstejaars leerlingen natuurlijk een goede manier om met elkaar kennis te maken.

Elektrotechniek