Landstede

Landstedestudenten winnen hoofdprijzen Internationaal Ondernemersschap

Vrijdag 19 november werd door dertig mbo- en vijftien hbo-studenten gestreden in de zogenaamde Champions League van het Internationaal Ondernemerschap. De wedstrijd werd georganiseerd door de mensen van het 'European Business Competence License', kortweg EBC*L en vond plaats bij Deltion in Zwolle.

De beste studenten uit heel Nederland namen de gehele dag deel aan het nationale kampioenschap van deze internationaal erkende ondernemerscursus. De eerste prijs in de categorie hbo ging naar een student van de Hogeschool Avans in Breda. De eerste, tweede en derde prijs in de categorie mbo werd in de wacht gesleept door mbo-studenten van Landstede aan het Dokterspad te Zwolle.

Na een voortraject op de scholen in Nederland moesten, tijdens deze wedstrijd, schriftelijke toetsen worden afgelegd. Winnaar werd Robin Visser, tweede werd Jeffrey Kloezeman en de derde plaats werd in de wacht gesleept door Thirsa Dankelman. De winnaars hebben zich door deze prestatie genomineerd voor de Europese kampioenschappen 'Internationaal ondernemersschap'.

Wenen
Medio januari 2011 reizen Robin, Jeffrey en Thirsa af naar Wenen om daar de ondernemersstrijd aan te gaan met studenten uit twaalf andere landen. Tot die tijd bereiden zij zich, samen met docenten van Office & Management en Handel & Commercie, voor op vooral Engelstalige vakterminologie.

Speeddate
Gedurende de dag volgden de studenten een workshop Twitteren en Linkedin en er was een speeddate met twintig bedrijven uit onder andere de financiële- en onderwijsdienstverlening en de schoonmaakbranche.

European Business Competence Licence (EBC*L) Niveau A: Basiscertificaat.
Handel & Commercie
Office & Management