Socialistische Partij

Tranen bij uitreiking kinderlintjes

20-11-2010 *
Afgelopen vrijdag werden de jaarlijkse SP kinderlintjes weer uitgereikt. Het waren weer kanjers van kinderen die de lintjes uit handen van burgemeester Klitsie ontvingen.

Een meisje dat zelf kanker had gehad en dus helemaal kaal is geweest. Zij liet jaren later haar opnieuw aangegroeide lange haren afknippen om pruiken van te laten maken voor kinderen met kanker. Een jongen die een oudere mevrouw hielp omdat ze gevallen was maar intussen werd zijn fiets gestolen. Een jongen die een klein meisje van 3 uit het water had gered. En ga zo maar door. Het zorgde voor tranen van ontroering bij ouders en publiek.

In de nieuwe Regio Oss kunt u alle kinderen met naam en foto vinden.

De presentatie was in handen van Carla Steenman die het voortreffelijk deed. Ze kreeg de overvolle zaal op sommige momenten muisstil en dan weer liet ze iedereen roffelen voor de uitverkoren kinderen.

Emile Roemer SP fractieleider van de Tweede Kamer die in Oss was zei: "Ik had af en toe een brok in mijn keel. Als ex leerkracht weet ik wat kinderen allemaal mee kunnen maken. Zo'n initiatief zou eigenlijk landelijk moeten zijn ". Waarop Carla vroeg:"Als je weer eens bij de konigin bent, kaart het eens aan"

Initiatiefneemster Lilian Marijnissen meldde tijdens haar dankwoord dat volgend jaar een lustrum wordt. Vanaf nu kunt u dus weer kinderen nomineren. mail naar kinderlintjes@sp.nl