Ingezonden persbericht


Renger houdt Hollandse eer hoog in Macau

Op het casino-circuit van Macau hield Renger van der Zande het hoofd koel. Met een vijfde plaats op de meet van de Grand Prix-race, verraste de Motopark-coureur vriend en vijand. Edoardo Mortara met het dominerende Signature-team, pakte zijn tweede opeenvolgende overwinning op het Chinese schiereiland.

De Grand Prix van Macau heeft een unieke status. Het razend moeilijke circuit kent vele bochten op de heuvels van het stadstaatje en een extreem snel recht eind met flauwe knikken. De vangrails staan pal naast de baan en het startveld met alle frontrunners uit de Formule 3-kampioenschappen in Duitsland, Engeland, Japan en de Euroseries geeft het evenement een sensationeel karakter. Het is niet voor niets dat de hele racewereld aan het eind van het seizoen naar de voormalig Portugese kolonie trekt.

De finale van vandaag was weer als vanouds. Daniel Abt nam de kop om vervolgens vol de muur in te gaan. De herstart na de Safety car zorgde voor felle positiegevechten. Uiteindelijk domineerde opnieuw het sterke Signature team. Valtteri Bottas en Renger van der Zande waren de enigen die het front konden doorbreken, met respectievelijk een derde en een vijfde plaats. Vele toppers en gevestigde teams uit de F3 liet Renger achter zich. Het Hollands oranje was weer van voren.

Voor het Motopark-team, dat hier voor het eerst verscheen, was dit een groot succes. En Renger demonstreerde weer zijn kracht als ontwikkelingscoureur. Hij heeft het hele jaar in een andere klasse gereden, maar wist het team de weg te wijzen naar het front van het zeer sterke veld.

Renger: "Ik ben tevreden. Met een nieuw team, zonder ervaring hier, een plek achter in de pitstraat, waardoor je steeds bij trainingen achteraan komt en zonder relevante bijdrage van een teamgenoot, is het lastig een auto snel te krijgen. Toch zaten we er uiteindelijk niet ver vanaf. Je rekent, je doktert en uiteindelijk heb je een mix waar je het mee moet doen. Achterin de heuvels was ik snel. Op het rechte eind kwam ik flink te kort. Maar vijfde is prima en voor mij was het vier dagen alles uit de kast".