Politie Zeeland


---


2073-2010 Hardrijdende motorrijder is rijbewijs kwijt, Vlissingen
Door de politie is zaterdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 21-jarige motorrijder uit Vlissingen omdat hij meer dan 50 km te hard reed.
Agenten zagen de motorrijder vanaf de Weijevlietweg de Nieuwe Zuidbeekseweg oprijden. Vermoedelijk had hij haast want tijdens het optrekken kwam zijn voorwiel van de grond. Ze reden achter de motorrijder aan om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. Zijn snelheid werd gemeten op 116 km waar echter 50 km is toegestaan. Toen hij in een bocht vaart minderde, werd hij aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Uit navraag bleek ook dat zijn motor mogelijk niet was verzekerd.

2074-2010 Automobilist rijdt tegen boom, Stavenisse
Bij een eenzijdig ongeval op de Oudelandsedijk is zaterdag rond 18.45 uur een 20-jarige man uit de gemeente Tholen gewond geraakt. Hij was met zijn auto tegen een boom gereden.
Toen agenten ter plaatse kwamen, lag de bestuurder al in de ambulance. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Omdat de 20-jarige man mogelijk onder invloed van alcohol had gereden, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan werd zijn rijbewijs ingenomen. De auto raakte bij het ongeval volledig vernield, het motorblok lag enkele tientallen meters verder.

2075-2010 Woninginbraken Heinkenszand
Afgelopen weekend werd ingebroken in twee woningen in Heinkenszand.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat terwijl de bewoners lagen te slapen. Er werden o.a. sieraden en geld weggenomen.
In de Strandloperstraat werd zaterdag tussen 16.30 en 22.00 uur ingebroken in een woning. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Ook hier bestond de buit uit sieraden.

2076-2010 Dronken automobilist is rijbewijs kwijt, Zuiddorpe
De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingenomen van een 70-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen.
De man was rond 21.15 uur op de Hoofdweg zuid met zijn auto op een paal gereden. Bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.

Politie Zeeland