Politie Hollands Midden

Nieuwkoop Dankzij Nieuwkoopse jongeren aanhouding van inbrekers

De laatste tijd is er regelmatig ingebroken in Nieuwkoop. De politie surveilleerde extra en vroeg inwoners alert te zijn en verdachte situaties via 112 te melden. De inwoners werden vooral gevraagd alert te zijn op personen met een Noord Afrikaans uiterlijk die zij niet uit de buurt kenden. Gisterenavond was het geluk aan de zijde van de inwoner en de politie. Een jongen uit Nieuwkoop zag drie mannen in de Roelofstraat die zich verdacht ophielden.

De jongen is vervolgens naar vrienden toegegaan en samen zijn zij in de auto gestapt. In de wijk reden zij rond om de verdachten weer te kunnen vinden. In de brandgang nabij de Weissenbruchlaan zagen zij de drie verdachten weer staan. De verdachten renden bij het zien van de jongeren te voet weg, de auto achterlatend. De jongeren blokkeerden de auto van de verdachten en belden de politie. Inmiddels nam het aantal Nieuwkoopse jongeren in aantal toe.

De agenten en ongeveer 20 jongeren zette de zoektocht naar de verdachten gezamenlijk door. Een politiehond en een helikopter ondersteunden de zoekactie. Uiteindelijk werden er in de Heemtuinen spullen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Even later kwam het nieuws dat de verdachten door de jongeren gezien waren bij de bushalte op de Achterweg. Op de Achterweg werden de agenten opgewacht door een grote groep jongeren die allen naar de bushalte wezen. De drie mannen in de bushalte voldeden aan het signalement en zijn aangehouden. De verdachten van 20, 22 en 23 jaar afkomstig uit Ede, zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de inbraken van de laatste tijd aan hen te koppelen zijn.

De politie is zeer tevreden over de hulp van de Nieuwkoopse jongeren. Districtschef Krishna Taneja: "We zijn zeer onder de indruk van de inzet van de Nieuwkoopse jongeren. Zonder hun medewerking hadden we de verdachten niet kunnen aanhouden." De groep jongeren reageerden opgetogen over de aanhoudingen en zijn blij dat de verdachten gepakt zijn.

In de woning aan de Roelofstraat bleek inderdaad ingebroken te zijn. De politie heeft aangifte opgenomen. De auto van de verdachten is in beslag genomen voor verder onderzoek.