Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 21 november 2010

Rotterdam Charlois wint landelijke Pimp My Block Award Klusproject uitgeroepen tot beste idee van Nederland om wijk te pimpen

De jongeren uit de wijk Charlois hebben gisteravond in The Colour Kitchen te Utrecht de landelijke Pimp My Block Award in de wacht gesleept. Deze Award werd uitgereikt tijdens het slotevent van Pimp My Block, een project waarbij jongeren uit 14 krachtwijken werden uitgedaagd ideeën te bedenken om hun wijk te pimpen. Een deskundige jury besloot dat het klusproject van de jongeren uit Charlois het beste 'pimpidee' was. Pimp My Block is een project van NJR.

Asmaa bedacht samen met jongerenwerker Taylan en coach Callum om een klusproject voor jongeren uit de buurt op te zetten. Hier werkten zo'n 20 jongeren uit Charlois aan mee. De klussen lopen erg uiteen, van het opknappen van diverse locaties in de wijk en tuinieren tot het koppelen van ouderen uit een verzorgingstehuis aan 'jongeren buddy's' om samen activiteiten te ondernemen en van elkaar te leren. Jongerenwerker Taylan: "Jongeren krijgen zo de mogelijkheid een CV op te bouwen, wat bij te verdienen en wat te doen voor hun wijk. Zo hebben de jongeren er wat aan, maar ook de wijk en de buurtbewoners profiteren van dit project". De jongens waren erg blij en verrast met hun eerste prijs: "Ik had het echt niet verwacht, alle ideeën uit de andere wijken waren ook zo goed weetje!", aldus een van de jongeren, Lemon.

Tijdens het slotevent stonden film-, rap- en presenteerworkshops en een uitgebreid driegangendiner om alle jongeren uit de wijken te bedanken op het programma. De drie gangen uit de wereldkeuken van The Colour Kitchen werden geserveerd door jongeren uit de buurt. Na een optreden van oud winnaar van Pimp My Block 2005-2007, Adnan uit Slotervaart, en een vertoning van de filmpjes uit alle wijken, werd de landelijke winnaar door host Ludo Keizer bekend gemaakt. "Het klusproject in Charlois is een origineel project, dat erg structureel en duurzaam is opgezet en veel jongeren en ouderen in de buurt bereikt heeft", aldus de jury. Het project in Charlois is een zodanig succes, dat het al structureel is ingebed bij de deelgemeente.

Kijk voor alle foto's en filmpjes uit alle wijken op www.pimpmyblock.nl

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, het voormalig ministerie van WWI en de gemeenten waar het project actief is geweest. De afgelopen twee jaar zijn in 14 krachtwijken in Amsterdam, Enschede, Den Haag, Deventer, Amersfoort, Rotterdam, Arnhem, Maastricht, Nijmegen en Dordrecht jongeren uitgedaagd een project te bedenken om hun wijk mee te pimpen. Met ideeën als een openlucht sportpark, de Slotudocu, een klusproject, het Excelance Event en een mobiele fietswerkplaats wisten de jongeren verschillende groepen uit de wijk bij elkaar te brengen en anderen te motiveren ook iets voor hun wijk te doen.

NJR
Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hen in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid. Kijk voor meer informatie op www.njr.nl.

Noot voor redactie,