Politie Zeeland


---


2077-2010 Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed
Op de Rondweg in Sluis is zaterdag rond 22.15 uur een 48-jarige automobiliste uit die gemeente betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Omdat ze bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken werd haar rijbewijs ingevorderd.
Op de Koudekerkseweg in Vlissingen werd zondag omstreeks 02.00 uur een 32-jarige automobilist uit Boxtel aan de kant gezet. Hij had ruim 3,5, maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.Ook hij is zijn rijbewijs kwijt.

2078-2010 Jongens aangehouden voor inbraak kerk, Meliskerke
Twee jongens van 14- en 16 jaar uit de gemeente Veere zijn zaterdag aangehouden voor inbraak in een kerk.
Omstreeks 01.00 uur was melding gedaan dat er mogelijk vernielingen werden gepleegd bij de kerk in Meliskerke. Ter plaatse bleek dat van de kerk een ruit was vernield en een deur openstond. In de kerk werd niemand aangetroffen. Door een politiehond werd een spoor opgepakt die leidde naar de Molenwerf. Daar werden twee jongens aangetroffen. Bij het zien van de agent, renden ze weg. Door diverse agenten werd gezocht in de omgeving waarna de twee jongens in de kraag werden gevat en worden aangehouden. De twee jongens hebben inmiddels een verklaring afgelegd.

2079-2010 Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc, Middelburg
Een bejaarde vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc.
Een onbekende jonge vrouw kwam met een smoes haar woning binnen aan de Trompstraat. Toen deze vrouw even later weer wegging, was er nog niets aan de hand. Het slachtoffer werd 's avonds opgebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van haar bank. Deze man wist op slinkse wijze de pincode van haar bankpas te ontfutselen. Toen het slachtoffer ontdekte dat haar pinpas was gestolen, belde ze naar de bank om haar rekening te laten blokkeren. Dit was al te laat, er was toen al een geldbedrag van haar rekening gepind.

---- --