KNHS

Houtzager doet goede zaken in Stuttgart
21 november 2010


STUTTGART (KNHS) - Marc Houtzager (Rouveen) heeft tijdens het hoog gedoteerde internationale springconcours in Stuttgart goede zaken gedaan. In de door de Duitser Carsten-Otto Nagel met Corradina gewonnen wereldbeker kwalificatiewedstrijd plaatste Houtzager zich met HBC Tamino (v. Numero Uno) voor de barrage, waarin hij uiteindelijk als vierde eindigde.

Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu en Albert Zoer (Echten) met Sam plaatsten zich niet voor de barrage en Vrieling eindigde met één springfout als 21ste, terwijl Zoer met twee springfouten als 28ste finishte. Op vrijdagavond had Houtzager ook al goede zaken gedaan, maar toen met de KWPN goedgekeurde hengst Opium VS (v. Polydor) door in de German Masters als zevende te eindigen. Deze German Masters werden een prooi voor de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum, die in deze wedstrijd een beroep deed op Shutterfly.

"We zaten elkaar ongelooflijk op de huid, want zes combinaties eindigden binnen één seconde van de winnaar. Ik was misschien iets in het nadeel dat ik redelijk in het begin van de dertien ruiters tellende barrage van start moest gaan. Daardoor probeerde ik een zeer vlot én foutloos rondje te realiseren, en als ik later van start had mogen gaan had ik er misschien nog een tandje bij kunnen zetten|", reageerde Marc Houtzager direct na zijn voortreffelijke rit. "Mijn paard HBC Tamino sprong ongelooflijk en het was echt een dikke proef, waar overal in het parcours fouten werden gemaakt. Misschien was de driesprong iets te nadrukkelijk aanwezig. Aan de andere kant had de tijd mogelijk twee seconden sneller en daardoor scherper mogen zijn", aldus Houtzager, die naast Cartsen-Otto Ngagel ook de DuitserMarcus Ehning met Noltes Küchengirl en de Ier Billy Twomey met Tinka's Serenade voor zich moest dulden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stuttgart-german-masters.de

Uitslag Rolex FEI World Cup springen (zo):


1) Carsten-Otto Nagel (Dui) - Corradina - 0 / 0 - 35.00
2) Marcus Ehning (Dui) - Noltes Küchengirl - 0 / 0 - 35.10
3) Billy Twomey (Ier) - Tinka's Serenade - 0 / 0 - 35.38
4) Marc Houtzager - HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 0 - 35.58 21) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 4
28) Albert Zoer (Echten) - Sam (Calvados x Ahorn) - 8

Uitslag German Masters (1.55m) (vr):


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 0 / 0 - 32.05
2) Marcus Ehning (Dui) - Plot Blue - 0 / 0 - 33.30
3) Patrice Delaveau (Fra) - Nayana - 0 / 0 - 33.35 7) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS (Polydor x Bormio) - 0 / 0 - 36.27
9) Albert Zoer (Echten) - Uraguay (Nairobi x Colino) - 8