New Masters on Tour


AMSTERDAM, 20101010 -- The International Holland Music Sessions begeleidt jonge musici op weg naar het concertpodium. Jaarlijks selecteert zij de beste musici tijdens haar zomerfestival om deel te nemen aan de serie New Masters on Tour. Deze concerttournee brengt de solisten naar binnenlandse en buitenlandse theaters.

The International Holland Music Sessions
careers in the makingNew Masters on Tour 2010/2011 presenteert :
Amsterdam, Het Concertgebouw, 21 november aanvang 14.30 uur
Zwolle, Theater Odeon, 23 november aanvang 20.30 uur

Programma

Aurélienne Brauner, cello (Frankrijk)
Jelger Blanken, piano

Robert Schumann Adagio & Allegro, opus 70
(1810-1856)

Claude Debussy Sonate voor cello en piano
(1862-1918)

Johannes Brahms Sonate in F gr. t., opus 99
(1833-1897)

Pauze

Georgy Tchaidze, piano (Rusland)

Franz Schubert Sonate in A gr. t., opus 120 D. 664
(1797-1828)

Robert Schumann Sonate in fis kl. t., opus 14
(1810-1856)

Een afwisselend programma gebracht door de Franse celliste Aurélienne Brauner, bijgestaan door de Nederlandse pianist Jelger Blanken, met hoogtepunten uit het romantische repertoire en de kleurrijke cellosonate van Debussy. Aurelienne Brauner is prijswinnaar op diverse concoursen o.a. in Warschau en Londen en was in 2007 " Classical Revelation" in Parijs.
De Russische pianist Georgy Tchaidze, winnaar van de prestigieuze Canadese `Honens Internationale Piano Competition' 2009 en van het Rachmaninoff Concours in Rusland is bezig aan een indrukwekkende carrière. Zijn doorleefde pianospel is te bewonderen in de 'kleine' A-groot Sonate van Schubert en in de monumentale Sonate opus 14 van Robert Schumann.

New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst.
Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich en Inon Barnatan werden al aan het allereerste begin van hun carrière door The International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van het Concertgebouw aan het publiek te presenteren.
Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen : het internationale Benjamin Britten vioolconcours ( Andrey Baranov ), het Koningin Elisabeth Concours ( violiste Yayoi Toda ), het internationale Chopin Concours ( Philippe Giusano, piano ), het Wieniawski concours ( Agata Szymczewska ), het Clara Haskil concours ( Finghin Collins ), de Cleveland International Piano Competition ( Chu-Fang Huang en Martina Filjak ), het Tsjaikovski Piano Concours ( Miroslav Kultyshev ) , het Concours International dÉxecution Musicale Geneve ( Istvan Varda ) of inmiddels gevestigde musici als de cellist Gavriel Lipkind en violist Pavel Sporci werden al eerder door The International Holland Music Sessions ontdekt en uitgenodigd voor concerten in het Amsterdamse Concertgebouw en andere belangrijke nationale en internationale concertzalen.

The International Holland Music Sessions