Wintergastenwandeling in Het Streekbos bij Bovenkarspel


Vogelexcursie o.l.v. gidsen van het IVN en KNNV

BOVENKARSPEL, 20101114 -- Groepen ganzen, spreeuwen of goudplevieren van 100 stuks of meer uit het hoge noorden zijn gevlucht voor de kou. In West-Friesland tanken ze weer bij om hun reis te vervolgen of blijven in deze omgeving grazen en struinen. Wie er oog voor krijgt ziet steeds meer van deze gevederde gasten.

Op zondag 21 november kunnen volwassenen met gidsen van het IVN en KNNV meegenieten tijdens een anderhalf uur durende vogelexcursie. Verzamelen om 14.00 uur in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel en na een korte inleiding Het Streekbos in, op zoek naar wintergasten, doortrekkers en standvogels.
De twee deskundige vogelaars geven ook informatie over de bestaande vogelpopulatie in Het Streekbos. Jaarlijks terugkerende buitenlanders zijn kramsvogels en koperwieken, groenlingen, sijsjes en putters. Ze zijn zelfs voor een niet-fanatieke vogelaar te spotten als je weet waar en hoe je moet kijken. Altijd op zoek naar insecten, bessen en zaden. Het IVN heeft verrekijkers beschikbaar en adviseert laarzen of degelijk schoeisel aan te trekken.

IVN West-Friesland

ingezonden persbericht