Ingezonden persbericht

AITP mailing

AITP Bedankt en tips bij IDFA to support our own!
BEDANKT!
Africa in the Picture (AITP) filmfestival 2010 is weer voorbij.

Wij willen iedereen bedanken die naar ons festival kwam en van 2-7 november heeft genoten van de mooiste, meest bijzondere en spraakmakendste films van Afrikaanse bodem en de Afrikaanse diaspora in Bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam. Een selectie van het programma was tot vandaag te zien in Movie-W Wageningen, Filmhuis Den Haag, Verkadefabriek Den Bosch en Filmfoyer Tilburg.

AITP PUBLIEKSPRIJS
In 2009 gaven we voor het eerst de AITP publieksprijs en ook dit jaar was er een 1000 euro prijs voor de beste lange film (boven 60min.) die ging naar filmmaker Ida Does met haar documentaire Trefossa en de beste korte film (onder 60 min.) die ging naar filmmaker Hesdy Lonwijk met zijn film Johnny Bingo. AITP feliciteert beide filmmakers en hoopt dat ze het geld kunnen gebruiken voor in een nieuw project wat we dan ook weer kunnen laten zien aan ons publiek!

LETS SUPPORT OUR OWN @ IDFA

Paradox, In-soo Radstake

Paradox is een documentaire over het leven van de controversiële Surinaamse filmmaker Pim de la Parra. In deze persoonlijke documentaire belicht regisseur In-Soo Radstake de veelzijdige cineast in een levensfase vol ingrijpende veranderingen. Centraal staan Films, Vrouwen, Ego en Geld - belangrijke thema's voor de eigenzinnige De La Parra.

De film gaat zondag 21 November in premiere, Pim de la Parra is aanwezig, voor meer dagen check de idfa site!

Ook AITP Filmmakers Jarreth & Kevin Merz (Glorious Exit) zijn te zien met hun film An African Election

Ghana, 2008. Achtentwintig dagen voor de eerste presidentsverkiezingen in acht jaar. De strijd gaat tussen de conservatieve NPP en de linksere NDC. Hoe zal Ghana omgaan met de verkiezingsstrijd en, belangrijker nog, met de uitkomst? De mensen zijn verdeeld tussen hoop - "echte verandering is onderweg" - en vrees: zullen de verkiezingen niet voor veel rellen en conflicten zorgen? Iedereen heeft een mening over de toekomst: politieke experts, journalisten, een stand-up comedian. Allemaal zijn ze het er over eens dat Ghana bij deze verkiezingen nu eens het goede voorbeeld moet geven, zodat Afrika niet langer als 'achterlijk' wordt gezien. Mensen op straat willen vooral werk en vrede. In competitive voor IDFA Audience Award

Thursday 18 November - 7.30 pm - Munt 9
Saturday 20 November - 9.15 pm - Munt 13
Tuesday 23 November - 11 am - Munt 9
Wednesday 24 November - 11.30 am - Munt 10

AITP FESTIVAL IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Gemeente Amsterdam (DMO), VSB Fonds, HIVOS/NCDO, Bioscoop het Ketelhuis, SDPM, SNS Reaal, BIRD, AFK, Nederlands Filmfonds, COC Nederland / Respect2Love, Soultrotter, Worldwide, SEM/Ennos, Fonds BKVB, FunX, TOKOmc, Jean van Lingen fotografie, filmmakers, staf en vrijwilligers van het festival en de locaties.

More info: http://www.africainthepicture.nl