Rijksgebouwendienst


25 november: Congres Vernieuwing Bouw

donderdag, 28 oktober 2010

Onder het mom van 'never waste a good crisis', houdt het onafhankelijk platform 'Vernieuwing Bouw' 25 november een congres over waar de vernieuwing in de bouw zich naartoe beweegt. De Rijksgebouwendienst is betrokken bij het platform en het congres.
Foto bouwlocatie. foto: Pieter Pennings

Fotografie: Pieter Pennings

Vernieuwing Bouw is een platform voor 'ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking'. Directeur Generaal Peter Jägers van de Rijksgebouwendienst is een van de bestuursleden van het platform.

De initiatiefnemers van het congres schrijven op de website van het platform: 'Het is tijd voor de volgende stap van vernieuwing. En voor een sector die zichtbaar positie kiest. Daar gaan we in dit congres aan werken. We laten zien waar de actie is'.

'We zijn in de bouwsector al van ver gekomen. Maar hoe nu verder? Terwijl de eerste groene scheuten van economisch herstel opduiken, zou de bouwsector in de verleiding kunnen komen om de adem nog even in te houden in de hoop de moeilijkheden uit te kunnen zitten. Dat zou een gemiste kans zijn en een enorme, zo niet fatale, vergissing. Het is tijd voor de volgende stap van de vernieuwing. En voor een sector die zichtbaar positie kiest. Daar gaan we in dit congres aan werken. We laten de actie zien'.

In een tiental workshops verkent u onder meer hoe de vernieuwing zich kan verbreden, waar versnelling mogelijk is, welke initiatieven voor de hele sector van belang zijn, waar het midden- en kleinbedrijf kan aanhaken, welke nieuwe businessmodellen ontstaan, welke nieuwe vragen daar bij opkomen en op welke manier u deze kunt oppakken.

De thema's zijn Ketensamenwerking, Levensduurdenken, Cultuur: Leiderschap en Gedrag en de Vernieuwingsagenda 2015:
* concrete initiatieven

* acties

* projecten

* lessen

* kennisvragen


---