Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

november 2010

Amsterdam | donderdag 25 november 2010

Literatuur op de Zuidas
met Pieter Steinz over Faust van Goethe.

Pieter Steinz, chef Boeken van NRC wordt geïnterviewd door Marco de Waard, docent literatuurwetenschap van Amsterdam University College over zijn fascinatie voor Faust van Goethe. Het favoriete citaat van Steinz: "De duivel loert op zijn profijt. Hij doet niet aan liefdadigheid."

Pieter Steinz is historicus en NRC boekenchef en is al lange tijd gefascineerd door de magiër Faust, hij schreef er zelfs een boek over De Duivelskunstenaar.

Over Literatuur op de Zuidas
Plato, George Orwell, Johan Wolfgang Goethe, Willem Elsschot, Emily Brontë en Euripides, hun boeken worden al generaties lang gelezen. In Literatuur op de Zuidas interviewen Stine Jensen, Elsbeth Etty en Ben Peperkamp om beurten interessante gasten over hun favoriete boek en schrijver. Deze keer met gast interviewer Marco de Waard, docent literatuurwetenschap van Amsterdam University College.

Perpetuareeks
De boeken die in deze serie worden besproken zijn onderdeel van de perpetuareeks van Uitgeverij Athenaeum. Het betreft de 100 beste boeken ter wereld. De samenstelling van deze top 100 lag in handen van de literatuurkenners: Maarten Asscher, Kees Fens, Arnon Grunberg, Piet Gerbrandy, Hella S. Haasse en Kristien Hemmerechts.

Impressies van de vorige afleveringen met Karel van der Toorn en Jort kelder zijn te bekijken op www.vuconnected.nl

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 25 november 2010 Tijd: 19.00 - 20.30 uur

Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8
Toegang: ¤ 5 | Leden vereniging VU-Windesheim ¤2,50 | sttudenten gratis

Meer informatie en aanmelden
www.vuconnected.nl