Bezoekers 'Voorop in de vergroening' verlichten Venus van petflessen

23/11/2010 11:57

AOC Raad - Aequor

AMSTERDAM - Bezoekers aan de conferentie 'Voorop in de Vergroening' op donderdag 25 november a.s. wekken door middel van beweging zelf energie op om 'Venus', een metershoog kunstwerk van PET-flessen te verlichten. Venus is gemaakt door de Groningse kunstenares Maria Koijck en is geplaatst voor de ingang van Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het duurzame kunstwerk en de conferentie zijn initiatieven van de jarige AOC Raad en Aequor, respectievelijk brancheorganisatie van het groene onderwijs en kenniscentrum voor de groene sector.

Prijs voor duurzaamste onderwijsproject

Tijdens de conferentie wordt de prijs voor het duurzaamste onderwijsproject in samenwerking met het bedrijfsleven uitgereikt. Een deskundige jury bestaande uit innovator Leo Crombach van Gulpener Bier, industrieel ecoloog Jim van Ruijven en hoogleraar Klaas van Egmond heeft de volgende projecten genomineerd: Clusius College voor het project Aquaponics, Helicon Opleidingen voor het project De Groene Campus en Lentiz onderwijsgroep voor het project Green Urge.

Voorop in de vergroening

De conferentie Voorop in de vergroening, gepresenteerd door AOC Raad voorzitter Medy van der Laan, is onderdeel van het transitieproject Groene Urgentie. Het groene onderwijs toetst in dit project samen met het bedrijfsleven het huidige onderwijsaanbod aan de eisen die de groene economie nu en in de toekomst stelt. De bijeenkomst heeft een feestelijk karakter door het 20-jarig bestaan van de AOC Raad.

'Voorop in de vergroening' is op donderdag 25 november van 14.30 tot 18.30 uur in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Volledig programma op www.groeneurgentie.nl.





http://www.groeneurgentie.nl