Gemeente Echt-Susteren


Geluidsisolatie woningen Echt-Susteren

Donderdag 25 november ondertekent Burgemeester Akkermans een samenwerkings-overeenkomst inzake het realiseren van geluidwerende voorzieningen aan meerdere woningen langs de A2.

Â

Door de aanleg van de spitsstroken op de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide is er bij meerdere woningen sprake van een verhoogde geluidsbelasting. Hierdoor dient Rijkswaterstaat in het kader van de Wet geluidhinder een nader onderzoek uit te voeren naar de geluidwering van de gevel van deze woningen. In de gemeente Echt-Susteren gaat het om 124 woningen, die in aanmerking komen voor een geluidweringsonderzoek.

Onderzoek
Pandeigenaren in de gemeente Echt-Susteren die in aanmerking komen voor het onderzoek worden persoonlijk aangeschreven. Na een eerste visuele inventarisatie zal eventueel een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek door experts van een akoestisch adviesbureau. Na doorrekening van de meetresultaten worden zij schriftelijk op de hoogte gesteld of akoestische aanpassingen noodzakelijk zijn. De geluidssanering van de woningen wordt uitbesteed aan de gemeente Sittard-Geleen. Daarvoor is gekozen omdat Sittard-Geleen de afgelopen tien jaar ervaring heeft opgebouwd met de geluidssaneringsprojecten. Inwoners van de gemeente Echt-Susteren kunnen dan ook te maken krijgen met de gemeente Sittard-Geleen als het gaat om noodzakelijke geluidsmaatregelen door de spitsstroken.