Gemeente Baarn

Proef: hondenuitlaatterrein Johannes Vermeerplantsoen zonder hek

In het in december 2009 huis-aan-huis verspreide Wijkplan 2010 voor de Noordoostwijk staat dat de gemeente een hek plaatst rond het hondenuitlaatveld op het Johannes Vermeerplantsoen. Door inspraak van een grote groep bewoners uit de wijk zijn wij overeengekomen dat bij wijze van proef het veld een ander type uitlaatveld wordt. Tijdens deze proefperiode wordt het hek niet geplaatst.

honden vermeerplantsoen

De proef bestaat eruit dat het volledige gazon behalve de speeltuinvereniging en het speelveld losloopgebied voor honden wordt. Voor het genoemde gebied geldt geen plicht tot aanlijnen maar wel de plicht tot opruimen van de hondenpoep. Dit geldt dus ook voor het huidige uitlaatgebied! Het speelveld blijft verboden voor honden.

Er worden vier bordjes geplaatst op iedere hoek van het grasveld met de volgende tekst:
âOp dit gazon geldt: - voor honden geen aanlijnplicht en - wel hondenpoep opruimplicht. Het speelveld is verboden voor honden. APV Gemeente Baarn.â

De gemeente stimuleert de hondenpoepopruimplicht en plaatst nog twee palen met zakjes op de hoeken van het plantsoen. Er staan dan vier van dergelijke palen. De bordjes âverboden voor hondenâ op het speelveld worden vervangen. De bestaande groene borden âdit is een uitlaatgebiedâ worden verwijderd. De proefperiode loopt van 1 december 2010 tot en met 31 maart 2011.

Op 29 maart wordt geëvalueerd, dan zal blijken óf het veld kan blijven zoals ingezet met deze proefperiode óf het hek komt alsnog. Wanneer het hek wordt geplaatst geldt binnen het hek geen aanlijnplicht en geen opruimplicht voor de hondenpoep. Buiten dit hek geldt net als in heel Baarn: honden aanlijnen en poep opruimen.

Na de evaluatie op 29 maart wordt op deze website en via Gemeentenieuws gepubliceerd waarvoor gekozen wordt. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de coördinator Wijk- en buurtgericht werken via wijkgericht@baarn.nl of via telefoonnummer (035) 548 16 14 (niet op woensdag).