Gemeente Overbetuwe


Cursus Lekker Fit bevordert inburgering

23 november 2010

Cursus Lekker Fit bevordert inburgering

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe heeft op

23 november 2010 besloten om het gezondheidsbudget van Menzis over 2009 en 2010 te besteden aan de cursus `Lekker Fit'.

Gezondheidsbudget van Menzis

Sinds enige jaren heeft de gemeente Overbetuwe een overeenkomst met Menzis met betrekking tot een collectieve zorgverzekering voor minima. Vanaf 1 januari 2008 is hierin opgenomen dat de gemeente een gezondheidsbudget ontvangt ter grootte van EUR 1,00 per kalendermaand per premiebetalende deelnemer van 18 jaar en ouder.

De gemeente mag, in overleg met Menzis, dit budget inzetten voor projecten die de gezondheid en/of re-integratie van minima bevorderen.

Gezondheidstraject goed voor deelname aan Overbetuwse samenleving

De gemeente Overbetuwe heeft een groep inburgeraars waarvan wij denken dat zij gebaat zijn bij een gezondheidstraject. Een goede gezondheid bevordert de deelname aan de maatschappij. Bovendien maken de inburgeraars op deze manier kennis met de Overbetuwse samenleving. Tot slot is een goede gezondheid van groot belang als basis voor het krijgen en houden van een betaalde baan.

Presikhaaf Bedrijven voert het project uit, waarbij de gemeente 10 inburgeraars aandraagt om, niet vrijblijvend, aan de slag te gaan met de cursus Lekker Fit.

Lekker Fit

De cursus bestaat uit twee delen, namelijk bewegen en gezond eten:
* Bewegen: een loop- en algemene krachttraining, waarbij de nadruk ligt op het fysiek fit(ter) worden. Deze training duurt negen weken lang en bevat twee sessies per week van 120 minuten (inclusief evaluatie);

* Gezond eten: onder begeleiding van een professionele kok gaat de groep in totaal vier workshops gezond koken volgen op de locatie De Droom in Elst.

Planning

Presikhaaf Bedrijven streeft ernaar het project af te ronden met een afsluitende bijeenkomst voor 1 april 2011.