Gemeente Overbetuwe

Elst Zuidoost

Instemming met het bereikbaarheidsplan Elst Zuidoost

24 november 2010

Instemming met het bereikbaarheidsplan Elst Zuidoost

Gemeente Overbetuwe heeft op 23 november 2010 ingestemt met de voorgestelde fasering van het bereikbaarheidsplan Elst Zuidoost.

Het bereikbaarheidsplan is opgesteld om de gevolgen voor de bereikbaarheid van Elst Zuidoost in kaart te brengen. In Elst Zuidoost, ook wel bekend als het bedrijventerrein Merm en De Aam, staan de komende vijf jaar veel projecten op de planning. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de projecten Elst Centraal en de Spoorzone. Het uitvoeren van deze projecten heeft een grote invloed op de bereikbaarheid van dit gebied. Om ervoor te zorgen dat de bedrijventerreinen zo goed mogelijk bereikbaar blijven heeft gemeente Overbetuwe een bereikbaarheidsplan opgesteld.

Het bereikbaarheidsplan

In het bereikbaarheidsplan zijn deze verschillende projecten, die zich afspelen in of in de directe omgeving van Elst Zuidoost, in kaart gebracht. Per project is gekeken naar de bereikbaarheidsaspecten, de gevolgen voor de omgeving en de status van het project. Daarnaast zijn tijdelijke maatregelen bedacht die de bereikbaarheid van Elst Zuidoost ten goede komen. Dit heeft geleidt tot de voorgestelde fasering om de bereikbaarheid van het gebied Elst Zuidoost te waarborgen. Door het beleidsplan wordt de hinder beperkt, omdat het uitvoeren van de projecten in de juiste volgorde worden gestart. Echter zal er altijd hinder in de bereikbaarheid zijn als gevolg van de uitvoering van de projecten.

Planning

Afhankelijk van de voortgang van de projecten en de lange doorlooptijd van het plan, zal het bereikbaarheidsplan de komende vijf jaar regelmatig worden bijgesteld.