Gemeente Stede Broec

275 nieuwe bomen in Stede Broec

25-11-2010 Vorige week zijn er 275 nieuwe bomen geplant in de onderhoudswijk Bovenkarspel Noord.
Deze bomen zijn van verschillende duurzame soorten en zijn op locaties geplaatst waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. Tevens hebben we geprobeerd om locaties uit te zoeken waar de wortels, of de boom zelf, een minimale overlast kan veroorzaken.

De reden voor deze grootschalige aanplant is dat de gemeente verschillende bomen die in bestrating stonden onlangs heeft gekapt. De bomen hadden veelal onvoldoende ontwikkeling of toekomstperspectief. Ook zorgden de boomwortels voor problemen met kabels & leidingen en het gevaarlijk opdrukken van straatwerk. Vooral over dit laatste hebben wij de laatste jaren veel klachten gehad.

We zijn altijd terughoudend met het kappen van onze bomen, maar in dit geval is besloten om bomen in straatwerk toch te verwijderen. Om het bomenbestand op peil te houden planten wij daarom altijd weer bomen terug. In dit specifieke geval hebben we veel van de gekapte bomen teruggeplant. Zo proberen we in elke onderhoudswijk klachten te verminderen en het mooie groene karakter van onze gemeente te behouden. 25-11-2010