Hartpatiënten krijgen exclusief kijkje in de keuken bij UMC Utrecht

donderdag 25 november 2010

Gisteren bezochten hartpatiënten de wetenschapsdag in het UMC Utrecht. De Hartstichting, de patiëntenvereniging Hart&Vaatgroep en het UMC Utrecht organiseerden dit jaar voor het eerst de Wetenschapsdag om onderzoekers en hartpatiënten met elkaar in contact te brengen.

Het doel van de wetenschapsdag is dat onderzoekers en hartpatiënten van elkaar leren. De Hartstichting en De Hart&Vaatgroep willen laten zien wat onderzoek voor patiënten kan betekenen en wat ervaringen van patiënten kunnen toevoegen aan wetenschappelijk onderzoek. Direct contact tussen onderzoekers en patiënten kan bijdragen aan verbeteringen in de diagnostiek, de behandeling en de kwaliteit van leven van patiënten.

De wetenschapsdag is een interactieve dag waar hartpatiënten informatie krijgen van onderzoekers over wetenschappelijk onderzoek naar hartritmestoornissen en hartfalen. De patiënten krijgen ook een rondleiding door het laboratorium. Daarnaast kunnen onderzoekers en patiënten ervaringen delen. Hierdoor wordt inzichtelijk waar behoeftes liggen en wat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen kunnen betekenen voor de behandeling van mensen met een hart- en/of vaataandoening.

Hartpatienten krijgen een kijkje in de keuken van UMC Utrecht tijdens eerste Wetenschapsdag