Politie Groningen

Zondag 21 november 2010

Provincie Groningen, 21-11-2010

Man aangehouden voor brandstichting

MUSSELKANAAL De politie heeft zondagmorgen een 45-jarige man uit Musselkanaal in zijn woning aangehouden voor brandstichting. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand van een tuinhuisje en/of garage bij een woning aan de Geraniumstraat in Musselkanaal. De politie en brandweer reageerden om 5.30 uur op een melding van een brand van het tuinhuisje. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het woonhuis. Ook buurtbewoners waren druk in de weer met bluswerkzaamheden en met het nathouden van eigendommen. Op grond van informatie en onderzoek kwam de Musselkanaalster in beeld als verdachte van de brand in de Geraniumstraat. Hij werd ingerekend en ingesloten in een cel. De politie heeft een onderzoek in zijn woning verricht. De man wordt de komende dagen gehoord over zijn betrokkenheid bij de brand. Ook onderzoekt de politie of hij verdacht wordt van het plegen van meerdere branden in Musselkanaal.

Man op straat beroofd

GRONINGEN Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Haydnlaan in Groningen beroofd door twee jongens. Het slachtoffer werd volgens eigen zeggen van zijn fiets getrapt. Hij viel vervolgens in de naastgelegen bosjes. De 19-jarige kreeg hierna nog een klap, waarna één van de jongens geld eiste. Het slachtoffer gaf enkele goederen af. De straatrovers gingen er op de fiets vandoor. Zij namen hierbij ook de fiets van de Stadjer weg. Het slachtoffer heeft al aangifte gedaan.

Meisje in disco aangerand

WINSCHOTEN Een 16-jarig meisje uit Scheemda is zaterdagnacht in een discotheek op het Marktplein in Winschoten aangerand. Het meisje stond samen met haar vriend in de horecagelegenheid toen plotseling een onbekende man haar van achteren onzedelijk betaste. De verdachte, een 29-jarige man uit Hoogezand, ging er vervolgens vandoor. De vriend van het meisje wees korte tijd later de Hoogezandster aan als degene die zijn vriendin had aangerand. Hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten in een cel. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen. Ook van de vriend van het meisje wordt een verklaring afgenomen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Pool onder invloed

UITHUIZEN De politie heeft zaterdagnacht op de Talmaweg in Uithuizen een 42-jarige man, afkomstig uit Polen, aangehouden voor rijden onder invloed. De Pool werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte meer dan 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Daar de verdachte uit Polen komt, werd de zaak voorgelegd aan de officier van justitie. Zij deed de verdachte een transactievoorstel van 2000 euro boete. De man betaalde het boetebedrag. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.

Forse botsing zonder gewonden

GRONINGEN Bij een frontale botsing op de Bornholmstraat in Groningen zijn zaterdagmiddag twee autos fors beschadigd geraakt. Beide bestuurders bleven wonderwel ongedeerd. Een 24-jarige vrouw uit Veendam reed met te hoge snelheid over de Gideonbrug. De vrouw raakte de controle kwijt over het stuur, waarna zij tegen de rechtertrottoirband botste. Hierop caramboleerde de auto naar de weghelft voor het tegengestelde verkeer. Zij botste vervolgens frontaal tegen de auto van een 56-jarige man uit Beilen. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Een gedeelte van de Bornholmstraat is 2,5 uur afgesloten geweest voor het verkeer. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden voor negeren gebiedsontzegging

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had om 4.00 uur een verblijfsontzegging voor de binnenstad van Groningen uitgereikt gekregen. Vijftig minuten later troffen agenten de man toch weer in de binnenstad aan. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw gewond bij fietsongeluk

DELFZIJL Een 20-jarige vrouw uit Appingedam is zaterdagnacht op het Zwet in Delfzijl gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was door onbekende reden met haar fiets gevallen. Zij klapte vervolgens met haar hoofd op de stoep. Het slachtoffer werd met een verwonding aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie onderzoekt twee autobranden

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek naar twee autobranden, die zaterdagnacht op de Platinalaan en de Edelsteenlaan in Groningen hebben plaatsgevonden. Omstreeks 4.15 uur vatte een auto op de Platinalaan vlam. De brandweer wist de brand snel te blussen. Een uur later gebeurde hetzelfde op de Edelsteenlaan. Ook hier moest de brandweer er aan te pas komen om de brand te blussen. In beide gevallen heeft de politie vastgesteld dat het om brandstichting gaat. Van beide gedupeerden heeft de politie een aangifte opgenomen. De politie onderzoekt beide autobranden.

Geweld tijdens horecanacht DJ Sterretje

MARUM Tijdens de horecanacht aan de Kruisweg in Marum hebben meerdere mishandeling en veel geweld onder de bezoekers van de discotheek plaatsgevonden. Mede door het optreden van DJ Sterretje was er veel publiek naar de discotheek gekomen, zon 1200 bezoekers. In het begin van de nacht werd de politie geconfronteerd met meerdere geweldsincidenten. Zeven personen zijn naar het ziekenhuis in Groningen en Drachten gegaan. In twee gevallen gebeurde dit met een ambulance, terwijl in de vijf andere gevallen de slachtoffers op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Tijdens de nacht werd één persoon aangehouden en in een cel ingesloten. Daarnaast deelde de politie 3 bekeuringen (2x wildplassen en 1x baldadigheid) uit. Bij het uitgaan van de horecagelegenheid bleef het rustig.

Bejaarde schept voetgangers op zebrapad

GRONINGEN Bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen is zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw uit Nijverdal gewond geraakt. De vrouw stak samen met een 28-jarige man uit Groningen de Paterswoldseweg via het zebrapad over. Op dat moment kwam een 86-jarige man uit Groningen in zijn auto aanrijden. De bejaarde man die langzaam reed, werd volgens eigen zeggen even afgeleid. Hij zag hierdoor beide overstekende voetgangers over het hoofd. De man en de vrouw werden geschept. Zij kwamen via de motorkap op de grond terecht. De vrouw raakte gewond aan haar been. Zij werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De man raakte niet gewond. Later bleek in het ziekenhuis dat de Overijsselse alleen kneuzingen en blauwe plekken had overgehouden aan het ongeval. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

TOLBERT Een 17-jarige fietser uit Tolbert is zaterdagavond op de Leuringslaan in Tolbert gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen kwam ter hoogte van een bocht frontaal in botsing met een bestelauto, bestuurd door een 25-jarige man uit Marum. Door de aanrijding is de 17-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Meisje op straat beroofd

GRONINGEN Een 16-jarig meisje is zaterdag rond middernacht op het Heerdenpad in Groningen beroofd. Het meisje werd plotseling door een onbekende man van haar fiets geslagen. Toen zij op de grond lag, werd haar tas weggenomen. De straatrover ging er lopend met een tweede man richting de wijk Beijum vandoor. De politie heeft van het meisje al een aangifte opgenomen. Van twee getuigen heeft de politie al een verklaring opgenomen.

Stadjer valt van buitentrap

GRONINGEN Een 57-jarige man uit Groningen is zaterdagavond in het trapportaal van zijn woning aan de Visserstraat in Groningen van de trap gevallen. De Stadjer werd onderaan de trap bij een ijzeren hekwerk op de grond aangetroffen. Het hekwerk moest door de brandweer worden opengemaakt. Het slachtoffer kon vervolgens door ambulancepersoneel worden behandeld. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Overval op tankstation

GRONINGEN Twee onbekende mannen hebben zaterdagavond een tankstation op de Zonnelaan in Groningen overvallen. Een 22-jarige medewerker van het tankstation werd rond 20.50 uur door één van de overvallers bedreigd met een wapen. Beide mannen, die zich vermomd hadden, gristen vervolgens geld uit de kassa. Daarnaast namen zij ook tabaksartikelen weg. Beide overvallers gingen er met de buit vandoor. Bij het onderzoek werd een speurhond met geleider ingezet. De zoektocht naar beide overvallers bleef zonder resultaat. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de daders.

Dwarse wildplasser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Kijk Int Jatstraat in Groningen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de Stadjer tegen het gebouw van de universiteit plassen. Toen zij hem hiervoor wilden bekeuren, liep de 40-jarige weg. De dienders pakten hem vast, maar wist de 40-jarige zich los te rukken. Hij nam hierna een dreigende gevechtshouding aan. Hierop werd de verdachte aangehouden en in de boeien geslagen. Tijdens de rit naar het politiebureau beledigde de Stadjer de agenten met grove scheldwoorden. Hij werd in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man ingesloten

HAREN De politie heeft zaterdagnacht in de Botanicuslaan in Haren een 19-jarige man uit Haren aangehouden voor openbare dronkenschap. De knaap was volgens diverse omwonenden door tuinen heengelopen. De 19-jarige had tevens het plan opgevat in één van de tuinen te gaan slapen. Politieagenten zagen dat de man zwaar onder invloed verkeerde. Hij werd vervolgens ter ontnuchtering in een cel ingesloten.

Stadjer na mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 23-jarige man uit Meppel met een bierglas heeft geslagen. Hierdoor liep de Drent letsel op aan zijn hoofd. De verdachte werd door twee getuigen aangewezen als degene die de klap had uitgedeeld. De 34-jarige werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De Drent doet aangifte van het geweld.