Provincie Flevoland

Leerwerkloket Flevoland in de steigers

Publicatiedatum: 25 november 2010

Negen partijen waren woensdag 24 november in het Agora-theater in Lelystad aanwezig om het convenant voor het Leerwerkloket Flevoland te ondertekenen. De bedoeling is dat dit Leerwerkloket wordt gevestigd op elk van de drie werkpleinen in Flevoland, en hét informatiepunt wordt voor alle vragen over leren en werken, voor zowel werkgevers als werknemers en werkzoekenden. Aan het eind van de dag maakte juryvoorzitter en gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner het Flevolands leerbedrijf van 2010 bekend: Oost Flevoland Woondiensten.

Grote puzzel

Het officiële moment van ondertekenen werd voor de zaal zichtbaar gemaakt door een grote puzzel, waarin elke partner zijn of haar ondertekende puzzelstuk inpaste. De ondertekening is een start van een brede samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven, en ook dat was zichtbaar: de puzzel laat nog voldoende ruimte voor de vele andere partijen die de initiatiefnemers graag bij het Leerwerkloket Flevoland willen betrekken. De werknemersorganisaties hebben inmiddels al laten weten zich ook te willen aansluiten.

Flevolands leerbedrijf 2010 = ambassadeur van het leerbedrijf

Drie bedrijven waren genomineerd voor de eerste benoeming van het Flevolands Leerbedrijf van het Jaar: behalve Oost Flevoland Woondiensten waren dat Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV uit Almere en Lastech Metaalbewerking uit Zeewolde. Andries Greiner overhandigde het beeldje en de bijbehorende oorkonde aan directeur Truus Swering van Oost Flevoland Woondiensten. Daarbij verraste hij haar met de benoeming tot "Ambassadeur van het leerbedrijf". Van haar wordt verwacht dat zij het komende jaar niet alleen binnen het eigen bedrijf het belang van scholing blijft uitdragen, maar ook bereid is collega-ondernemers te informeren over wat het betekent een leerbedrijf te zijn, en mee te denken over de continue verbetering van de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. Een uitdaging die Sweringa met genoegen heeft aanvaard.