Ingezonden persbericht


F5 Networks gepositioneerd in Leiderskwadrant van Gartner voor Application Delivery Controllers

Schiphol-Rijk, 25 november 2010 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) is opnieuw door Gartner gepositioneerd in het Leiderskwadrant in het Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers1.

Het Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers (ADC) van Gartner evalueert dertien leveranciers in de ADC-markt op basis van de volledigheid van visie en de mogelijkheid om deze uit te voeren. Volgens de Gartner-methodologie is een leider in staat om de markt vorm te geven door extra mogelijkheden toe te voegen aan zijn productaanbod en de bewustwording van het belang van deze functies te vergroten. Belangrijke kenmerken van een leider hebben betrekking op de Advanced Platform (AP) ADC-mogelijkheden die zich richten op bedrijfsapplicaties. Een leider moet verder een groot of groeiend marktaandeel hebben - met name in AP ADC's - en oplossingengen bieden die steeds meer bedrijven aanspreken. Ook expertise op het gebied van inzet van complexe datacenterapplicaties is essentieel om leider te zijn in het Magic Quadrant voor Application Delivery Controllers'.

'Onze sterke relaties met klanten en partners hebben bijgedragen aan ons leiderschap in het Magic Quadrant. Daarnaast hebben we een goed marktaandeel als het gaat om ADC-omzet, zo blijkt uit onderzoek van Gartner in het tweede kwartaal van 2010'2, zegt René Oskam, Director Sales Benelux bij F5. 'De marktbenadering en het onderscheidend vermogen van F5 zijn een resultaat van onze snelle reacties op veranderende klantbehoeften. Daarnaast hebben onze financiële stabiliteit, onze diepgaande applicatie-expertise, de integratie van F5-software op één platform en DevCentral als de grootste ADC-community ter wereld bijgedragen aan ons succes.'


1 Gartner, Inc., Magic Quadrant for Application Delivery Controllers, door Mark Fabbi en Joe Skorupa, 18 november 2010.
2 Gartner, Inc., Market Share: Application Acceleration Equipment, Worldwide, 2Q10, door Joe Skorupa en Nhat Pham, 15 september 2010.

Het volledige ADC Gartner Magic Quadrant-rapport is te vinden op: http://www.gartner.com/technology/media-products/reprints/f5networks/vol6/article2/article2.html.

Voor andere analistenpublicaties over F5: www.f5.com/news-press-events/market-research/.

Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is auteursrechtelijk beschermd door Gartner, Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een specifieke periode. Deze toont de Gartner-analyse over hoe bepaalde leveranciers zich verhouden ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor die markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, geen enkel product of geen enkele dienst aan in het Magic Quadrant en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen, die in het Leaders-kwadrant worden genoemd. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als onderzoekstool en is niet bedoeld als een specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek af, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: http://www.F5networks.nl.