Ingezonden persbericht


Willem Elsschot rockt op Wintertuinfestival

Popmuzikanten brengen Vlaamse reus tot leven

Donderdag a.s. 25 november is het weer tijd voor een nieuwe Poetracks. Na pop-bewerkingen van gedichten van Mulisch, Hermans, Campert, Claus en Reve pluggen Vlaamse en Nederlandse bands en popmuzikanten dit jaar hun versterker in een gedicht van Willem Elsschot. Locatie is poppodium Doornroosje te Nijmegen.

Primeurs
Voor Poetracks gaat Elle Bandita solo en zingt de rockchick voor het eerst in het Nederlands! Een andere primeur is de nieuwe grote Vlaamse band Hard Black, een mix van Dez Mona en Sikilove: voor het eerst te zien in Nederland. Verder bewerkingen van Elsschot door de zanger van Mintzkov, door Daily Bread, The Bony King of Nowhere en La Femme Belge.

50 jaar na dood Elsschot
Willem Elsschot overleed precies 50 jaar geleden. Naast klassieke romans als Kaas, Lijmen/Het Been en Villa des Roses, publiceerde hij ook prachtige poëzie. Zijn beroemdste zin komt uit het gedicht Het Huwelijk: 'tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren'.

Zesde editie Poetracks
Dit is de zesde editie van Poetracks. Voorgaande jaren stond onder meer Giovanca op het podium met Remco Campert, bracht Ellen ten Damme een ode aan Harry Mulisch en scoorde Absynthe Minded met 'Envoi' een gigantische (nummer 1) hit gebaseerd op een gedicht van Hugo Claus. Andere muzikanten die meededen aan Poetracks en later doorbraken: De Staat, Lucky Fonz III en Roos Rebergen.

Wintertuinfestival
Poetracks is onderdeel van het Wintertuinfestival, dat van 24 tot en met 28 november plaatsvindt in Nijmegen. Het grootste literatuurfestival van Nederland verwelkomt onder meer Adriaan van Dis, Tommy Wieringa, Bernlef, Kader Abdolah, Douwe Draaisma, Ingmar Heytze, Eric Corton, Peter Verhelst, Awee Prins, Monokino, Bertolf en Dennis Storm.

POETRACKS ELSSCHOT
Datum: donderdag 25 november 2010
Locatie: Doornroosje, Groenewoudseweg 322, Nijmegen Zaal open: 20.00 uur Aanvang: 21.00 uur
Toegang: ¤ 10 / ¤ 8 cjp- of studentenpas / passe-partout Wintertuinfestival (a ¤ 30 / 27,50)