Ingezonden persbericht


Verzekeraars vaak ten onrechte tweede keus bij sollicitanten

Rotterdam, 25 november 2010 - Werkzoekende juristen, economenn en HBO-ers hebben vaak een voorkeur voor een baan bij een bank boven een verzekeraar omdat zij het werk binnen de verzekeringswereld niet goed kunnen inschatten. Sterker nog, door het stoffige imago komt de verzekeringsbranche als potentiële werkgever niet eens in hen op. Verzekeraars merken dat net afgestudeerden die een baan in de financiële sector of juridische wereld zoeken niet goed weten wat voor loopbaanmogelijkheden zij bij een verzekeraar hebben. Daarom kiezen zij er in eerste instantie vaak voor om te solliciteren bij banken of in de advocatuur. Wanneer zij in de praktijk kennis maken met het verzekeringsvak, de loopbaanmogelijkheden en met Nassau als organisatie, verandert die voorkeur geregeld. Dat blijkt uit eigen ervaring van Nassau met sollicitanten. Via open dagen, hogescholen en universiteiten, studentenverenigingen en nieuwe media moeten verzekeraars afrekenen met een van oudsher stoffig imago en la ten zien wat zij als werkgever betekenen. Nassau verzekeringen geeft hiervoor voor de eigen organisatie vandaag het startsein via de nieuwe site www.werkenbijnassau.nl.

'Werken bij Nassau' laat zien wat kandidaten kunnen verwachten van het werk en van hun carrièreperspectief bij een gespecialiseerde verzekeraar die zich richt op de zakelijke markt. Nassau richt zich met de site op zowel studenten, starters als professionals met werkervaring. De site laat zien wat een verzekeraar in de praktijk doet, wat voor mensen er werken en wat hun rol is binnen de organisatie. Ook komt duidelijk aan bod hoe medewerkers worden begeleid in hun ontwikkeling. In tekst en filmpjes komen een risicoanalist en een schadejurist aan het woord. Daarnaast vertelt directeur Onno Paymans wat Nassau precies doet en wat voor type mensen volgens hem hun ambities het allerbeste waar kunnen maken bij Nassau.

Onno Paymans, directeur Nassau verzekeringen (beeld in htm-bijlagen of link hieronder): 'Wij krijgen niet alleen veel studenten, maar ook ervaren mensen over de vloer, die geen of een verkeerd idee hebben wat werken bij een verzekeraar inhoudt. Na het meelopen tijdens bijvoorbeeld onze inhousedag vinden zij het meestal zo ontzettend interessant, dat ze toch kiezen voor ons in plaats van een bank of een advocatenkantoor. Wij willen dat onze site en filmpjes voor meer mensen als een eye-opener werken. Verzekeren is namelijk echt alles behalve saai. Bij ons werken geen tribunezitters, maar mensen die op het veld willen spelen. Specialisten die in de top van hun vak willen opereren, die willen excelleren en er lol in hebben het beste uit zichzelf en anderen te halen.'

Bekijk de filmpjes op www.werkenbijnassau.nl
Voor de LinkedIn Group Werken bij Nassau: http://www.linkedin.com/groupRegistration?gid=3692488&sharedKey=6B9880146AC5




Ingezonden persbericht