Provincie Antwerpen


Lancering UNIEKE website gevonden fietsen

Dinsdag 30 november - 11 uur - politiecommissariaat Brasschaat

In 2009 werden er in Vlaanderen 37.994 fietsdiefstallen aangegeven bij de politie. Gezien heel wat slachtoffers de diefstal van hun fiets niet aangeven, ligt het totaal aantal fietsendiefstallen in werkelijkheid nog 2,5 tot 4 keer hoger. 5% van de gezinnen wordt er jaarlijks mee geconfronteerd. Langs de andere kant, vindt de politie ook heel wat fietsen terug. 2/3 van die teruggevonden fietsen komt echter nooit terecht bij de eigenaar.

De provincie Antwerpen wil daar iets aan doen! Daarom lanceert ze een unieke website voor gevonden fietsen. Het idee ontstond in Brasschaat. Door het project van de provincie Antwerpen werd één grote databank ontworpen, zodat alle politiezones in de provincie hierop kunnen aansluiten. Ook de provincie Limburg stapt mee in het project.

Gedeputeerde Bart De Nijn, bevoegd voor veiligheid, nodigt de pers graag uit op de lancering van de gevondenfietsensite op dinsdag 30 november om 11 uur in het politiecommissariaat van Brasschaat. Naast gedeputeerden Bart De Nijn en Inga Verhaert zullen burgemeester Dirk De Kort en burgemeester Patrick Janssens een toelichting geven over het belang van dit initiatief. Op de lancering zijn ook alle betrokken politiekorpsen en/of gemeenten aanwezig.

Programma

11 uur:

Dirk De Kort, burgemeester gemeente Brasschaat

Welkom en geschiedenis gevondenfietsensite

11.10 uur:

Bart De Nijn, gedeputeerde bevoegd voor veiligheid

Krachtlijnen nieuwe gevondenfietsensite en demo

11.25 uur:

Patrick Janssens, burgemeester stad Antwerpen

Schets situatie in Antwerpen, belang gevondenfietsensite en inzet sociale tewerkstelling

11.35 uur:

Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit

Het belang van preventie

11.45 uur

Bezoek aan het 'fietsenkot' van het politiecommissariaat van Brasschaat waar gevonden fietsen worden gestald. Er zal een demonstratie zijn van het graveren van fietsen.

12 uur

Receptie aangeboden door het gemeentebestuur van Brasschaat

Praktische info
wanneer:
Dinsdag 30 november 2010 van 11 tot 12 uur
waar:
Politiecommissariaat van de Politiezone Brasschaat, Hemelakkers 40, Brasschaat