Gemeente Apeldoorn

Dit persbericht wordt u toegezonden namens Gemeente Apeldoorn en Duurzaam Apeldoorn Combinatie bestaande uit: Van den Berg Isolatieglas, ITA (Installatie Techniek Apeldoorn), Isotechniek Isolatie B.V. en Van der Lugt & Partners.

Persbericht

'Uw woning in de watten' mogelijk dankzij intensieve samenwerking met bedrijfsleven

Apeldoorn, 25 november 2010 -
De gemeente Apeldoorn is op 1 oktober 2010 van start gegaan met Uw woning in de watten: een pilotproject waarmee woningeigenaren in de buurten Anklaar en Sprenkelaar hun huis op een zo gemakkelijk mogelijke manier energiezuinig kunnen maken. Uw woning in de watten helpt woningeigenaren door het aanbieden van een totaalpakket, van energie-advies tot het uitvoeren van maatregelen, aanvragen van eventuele subsidies en het regelen van een passende financiering. Bewoners zien hun investering vertaald in lagere energielasten en een comfortabeler woning. Voor de uitvoering van de maatregelen is de 'Duurzaam Apeldoorn Combinatie' opgericht, een intensieve samenwerking tussen diverse lokale en landelijke bedrijven.

Met de start van het project heeft de gemeente een offerte aanvraag verzonden naar een grote groep lokale en regionale bedrijven die actief zijn in het doorvoeren van energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de gemeente Apeldoorn, samen met vertegenwoordigers van woningeigenaren in de buurten Anklaar en Sprenkelaar, gekozen voor het consortium 'Duurzaam Apeldoorn Combinatie' Dit consortium zorgt voor de uitvoering van alle gewenste energiebesparende maatregelen. Duurzaam Apeldoorn Combinatie is een speciaal voor dit project opgestarte samenwerking tussen Van den Berg Isolatieglas, ITA (Installatie Techniek Apeldoorn), Isotechniek Isolatie B.V. en Van der Lugt & Partners.

Unieke voordelen voor woningeigenaren
Huiseigenaren in de buurten Anklaar en Sprenkelaar kregen dankzij 'Uw woning in de watten' de mogelijkheid om kosteloos een energielabel en energieadvies voor hun woning te laten maken. De belangstelling voor het gratis energieadvies is groot. Voor 470 woningen in deze buurten worden de komende weken energierapporten opgesteld. Dat is een respons van maar liefst 35%. In het energieadvies staan maatregelen opgenomen die zorgen voor een energiezuiniger, comfortabeler huis. Deze maatregelen kunnen ze door de nu geselecteerde Duurzaam Apeldoorn Combinatie laten uitvoeren. Woningeigenaren worden bij het maken van keuzes, het aanvragen van subsidies, het aanvragen en beoordelen van offertes en het controleren van de uitvoering begeleid door onafhankelijke adviseurs, die door de gemeente zijn aangesteld. Voor eigenaar-bewoners betekent deelname aan het project 'Uw woning in de watten' lagere maandlasten, een hogere marktwaarde van hun woning, meer comfort en een gezonder binnenmilieu. Woningeigenaren verliezen daardoor veel minder geld wanneer de energieprijzen de komende jaren verder blijven stijgen.

Mogelijke opschaling in 2011
In 2011 wordt het project geëvalueerd. Indien mogelijk gaan daarna ook andere buurten, liefst meerdere tegelijkertijd, meedoen met 'Uw woning in de watten'. Zodra alle buurten en dorpen van Apeldoorn aan de beurt zijn geweest , kan het project na een paar jaar worden herhaald. Op deze wijze kunnen tot 2020 veel woningen energiezuiniger worden gemaakt. En dat is zowel voor de verduurzaming van Apeldoorn als voor de woningeigenaren van grote waarde.
- Einde bericht -

Over Duurzaam Apeldoorn Combinatie
Duurzaam Apeldoorn Combinatie is een, speciaal voor dit project opgestarte samenwerking tussen Van den Berg Isolatieglas, ITA (Installatie Techniek Apeldoorn), Isotechniek Isolatie B.V. en Van der Lugt & Partners. Gezamenlijk werken er bij de verschillende bedrijven meer dan 400 medewerkers die allen dagelijks bezig zijn met het energiezuiniger maken van bestaande en nieuw te bouwen woningen.

Meer informatie over de verschillende bedrijven kunt u vinden op: www.ita-apeldoorn.nl/
www.vandenbergisolatieglas.nl
www.isotechniek.nl
www.uwenergiebesparing.nl/




Gemeente Apeldoorn