Gemeente Lelystad

CPO-project Stichting Prijswoningen ontvangt subsidie

Vrijdag 26 november 2010

De gemeente Lelystad heeft in haar woonvisie als doelstelling opgenomen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap(CPO) te stimuleren. De door de provincie verstrekte subsidie aan de gemeente Lelystad draagt daaraan bij. Met deze subsidie kan de projectgroep van start. De precieze locatie van het CPO project is nog niet bekend, maar gaat zeer waarschijnlijk in Warande komen.

Doorstroming bevorderen

De provincie Flevoland heeft de gemeente Lelystad een subsidie à 22.700 euro verleend ten behoeve van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project van de Stichting Prijswoningen. De Stichting Prijswoningen wil goedkope koopwoningen realiseren voor starters en senioren en zodoende de doorstroming weer op gang brengen/bevorderen en een nieuw koperspubliek (ook van buiten Lelystad) accommoderen.

Belangstelling zeer groot

Op dit moment bevindt dit project zich nog in de initiatieffase. In februari van dit jaar is een eerste bijeenkomst gehouden om deelnemers te werven. De belangstelling was zeer groot. De locatie zal liggen in deelplan 2 van Warande, het gebied ten zuidwesten van de Poelkruidstraat. De precieze locatie moet stedenbouwkundig nog uitgewerkt worden, maar vanuit de gemeente is toegezegd mee te werken aan het vinden van een geschikte locatie. Ondanks dat de definitieve locatie op dit moment nog niet bekend is, is het niet wenselijk de CPO-groep te laten wachten op de subsidie. In de fase waarin het project zich bevindt is het juist cruciaal de deelnemers goed te begeleiden.
Ja