Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


hoogwatervoorzieningen polder Teckop en langs Kamerikse wetering

Start inventarisatie hoogwatervoorzieningen polder Teckop en langs Kamerikse wetering

Publicatiedatum : 26 november 2010

Vanaf week 48 start het waterschap met een inventarisatie voor de aanleg van hoogwatervoorzieningen langs de Kamerikse en Teckopse wetering. De inventarisatie langs de Kamerikse wetering wordt uitgevoerd door adviesbureau Oranjewoud. In Teckop gebeurt dit door advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Aansluitend aan de inventarisatie zal een ontwerp worden gemaakt voor de uiteindelijke werkzaamheden. Dit ontwerp presenteert het waterschap tijdens een informatieavond.

Wijzigingen in waterpeilen

Het watergebiedsplan Kamerik en Kockengen voorziet in wijzigingen van waterpeilen. Dit is onder meer het geval bij de percelen langs de Kamerikse wetering en in de polder Teckop. Om te voorkomen dat een lager polderpeil nadelige gevolgen heeft voor de fundering van bebouwing, gaat het waterschap hoogwatervoorzieningen aanleggen.

Actueel beeld

Om tot goede hoogwatervoorzieningen te komen, is het belangrijk dat het waterschap een actueel beeld heeft van de verschillende percelen. Daarom start in week 48 de inventarisatie van de bestaande situatie. Bij de percelen langs de Kamerikse wetering gebeurt dit door adviesbureau Oranjewoud; in Teckop gaan medewerkers van Witteveen+Bos aan de slag.

Percelen bezoeken

Voor het inventariseren van aanwezige gronddammen, duikers en stuwtjes is het nodig om percelen van particulieren te bezoeken. De betrokken eigenaren krijgen in week 47 en 48 hierover persoonlijk bericht. Dit is ook het geval zodra de datum van de informatieavond bekend is.