Gemeente Kampen

Vogelaar

Koninklijke onderscheiding voor de heer K. Meuleman en de heer D. Vogelaar

26-11-2010
Burgemeester Koelewijn reikt op vrijdag 26 november Koninklijke onderscheidingen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de heer K. Meuleman en de heer D. Vogelaar.
Dit doet hij tijdens een bijeenkomst vlak voor de jubileumreceptie van de Pieter Zandt Scholengemeenschap.

K. Meuleman
De heer Meuleman, in zijn werkende leven veehouder, krijgt de onderscheiding onder andere voor zijn inzet op het gebied van onderwijs, maatschappij, kerk en politiek. De heer Meuleman was vanaf 1972 bestuurslid van de Stichting scholengemeenschap tot vestiging en instandhouding van scholen voor Voortgezet Onderwijs op reformatorische grondslag in de Noordoostpolder en omgeving. Vanaf 1985 tot heden maakt de heer Meuleman deel uit van het bestuur van de Scholengemeenschap Pieter Zandt als algemeen-adjunct (tot 1999) en secretaris (vanaf 1999).

Namens de SGP is de heer Meuleman raadslid van de gemeenteraad van Kampen. Vanaf 1978 tot en met 1981 en van 1986 tot en met 2000 is de heer Meuleman lid van de gemeenteraad van IJsselmuiden geweest. In de periode van 1987 tot en met 1994 was de heer Meuleman tevens wethouder in de gemeente IJsselmuiden. De heer Meuleman is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Zorgboerderij De Stormgieter te Kampen. De Stormgieter is een woon- en dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

D. Vogelaar
De heer Vogelaar heeft zich vanaf 1978 landelijk ingezet voor het reformatorisch primair en voortgezet onderwijs. Zo was de heer Vogelaar lid van de begeleidingscommissie voor de oprichting van het Begeleidingscentrum voor Gereformeerd Schoolonderwijs BGS (1978-1981), lid van de werkgroep Identiteit Reformatorisch Onderwijs van het BGS (1980-2000), lid van de werkgroep basisvorming stichting Dienstverlening Gereformeerd Schoolonderwijs, DGS (1988-1992), lid commissie vorming beginnende docenten van het DGS (1998-2002), lid van de commissie personeelswerving reformatorisch voortgezet onderwijs van het DGS en lid van het directeurenberaad van reformatorische scholen, het latere Dorvo (1985-heden).

Per 1 mei 1985 is de heer Vogelaar benoemd als directeur van de Pieter Zandt Scholengemeenschap en heeft hij deze functie tot 2007 bekleed. Deze scholengemeenschap zou starten per 1 augustus 1985. Zijn eerste werk was het geven van voorlichting aan ouders van toekomstige leerlingen. De aanmeldingen kwamen uiterst aarzelend op gang, maar momenteel telt de scholengemeenschap bijna 3000 leerlingen en zijn er drie nevenvestigingen gerealiseerd. Naast deze activiteiten heeft de heer Vogelaar zich ingezet voor divers kerkenwerk. Zo is hij voorzitter van de mannenvereniging van de Gereformeerde Gemeente Kampen en is hij ouderling geweest.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |