Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 26-11-2010

Aanrijding letsel
LOPIK Op de M.A. Reinaldaweg vond donderdagavond 25 november een aanrijding tussen een motorrijder en een auto plaats. De motorrijder raakte gewond aan zijn been.

Een 53-jarige motorrijder uit Krimpen aan den IJssel reed omstreeks 18.30 uur met zijn motor over de M.A. Reinaldaweg vanuit de richting van Lopik in de richting van Schoonhoven. Een 41-jarige automobiliste uit Lopik stond stil op de Nicolaas van Catsweg en verleende voorrang aan een afslaande streekbus. Hierna trok de vrouw op maar had de 53-jarige motorrijder niet gezien. De man botste tegen de auto en kwam ten val. Hij werd met ernstig beenletsel overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De verkeerspolitie heeft de aanrijding in onderzoek.

Man ramt woning
IJSSELSTEIN Een man heeft donderdagmiddag met zijn auto uit woede een huis aan de Jacob van Maerlantstraat geramd.

Omstreeks 15.35 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een bestuurder van een bestelbus met zijn auto tegen de pui van een huis aan de Jacob van Maerlantstraat was gereden. Ter plaatse troffen agenten een vernielde voorpui van een huis aan. Getuigen gaven aan dat de man inmiddels weer weggereden was. Agenten zagen de man rijden en zetten de achtervolging in.

Uiteindelijk kwam de bestuurder weer in de Jacob van Maerlantstraat uit en reed bewust in op een geparkeerde auto. Hierop gaf hij zich over en konden de agenten hem aanhouden. De verdachte is een 46-jarige man uit Montfoort. De man verklaarde op het politiebureau dat hij relatieproblemen had.