Gemeente Lelystad

Cold X-mas Graffiti jam in stadshart

Vrijdag 26 november 2010

Op zondag 28 november organiseert Stichting Welzijn Lelystad met medewerking van de gemeente Lelystad een graffiti-evenement in het Stadshart van Lelystad. De Cold X-mas Graffiti jam maakt gebruik van de wand die om de bouwlocatie van de voormalige Rabobank staat en waar momenteel gebouwd wordt aan de laatste fase van De Promesse. Op de wand mogen de veertig artiesten hun graffitikunsten vertonen, als dit maar binnen het thema van de feestdagen en gezelligheid valt.

Bijdrage aan sfeer en gezelligheid

De gemeente Lelystad wil graffiti gecontroleerd een plek geven in het stadshart en deze vorm van kunst laten bijdragen aan de sfeer en gezelligheid in de stad. Stichting Welzijn Lelystad geeft met deze activiteit invulling aan bewoners- en jeugdparticipatie.

Line-up

De graffiti artiesten zijn afkomstig uit heel Nederland, België en 6 artiesten uit Lelystad. De line-up voor The Cold X-Mas Jam bestaat uit: METS72, DRW-ART, ROBE, MAD D, BUSER, KASHER, CHUCK, SHORT, YATES, SCUZ, HOAK, EASY173, NEAR!, SEHR, SKET185, ROCK, DROPSHOT, HEAS, SCUEM, RUM, KOEL, PHERE, BERL, DALE, TERM, DEAS, MESA, TREN, DEMONER, DRIFT, DST, SEE, HEEZ, DUE, SURGELES, BABE, DUBS, CRYZIS, METHOD, ASINE and many more...

Regels

De artiesten zijn nadrukkelijk verzocht zich te houden aan het thema feestdagen en gezelligheid. Stichting Welzijn Lelystad stelt een aantal spuitbussen per persoon beschikbaar in bijpassende kleuren. Deze zijn te verkrijgen bij de kraam van Welzijn Lelystad alleen voor artiesten die zich vooringeschreven hebben. Ook is het alleen toegestaan de houten wand rondom de bouwlocatie te bespuiten en niet de omliggende gebouwen. De weersverwachtingen geven sneeuw en kou aan dus deelnemers wordt geadviseerd zich warm te kleden.

Programma

Het evenement start om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Op deze dag zijn DJ's aanwezig die met hun hiphop-muziek de graffitiartiesten zullen ondersteunen. Ook zal er voor de versnapering een snackbar aanwezig zijn, die onder meer erwtensoep en warme chocomel verkoopt. Ja