Ingezonden persbericht


Persbericht:

Primeur: open NK indoor skydiven

Roosendaal, 20 april 2010

28 November 2010 is Indoor Skydive Roosendaal het toneel voor het eerste Open Nederlands Kampioenschap indoor skydiven. Tijdens het Open NK indoor skydiven zullen teams vanuit heel europa het tegen elkaar opnemen in de verticale windtunnel in Roosendaal.

Indoor Skydive Roosendaal is het eerste en enige indoor skydivecentrum van de Benelux. Naast dat het in Roosendaal voor iedereen mogelijk is om het indoor skydiven te ervaren, worden de faciliteiten ook veelvuldig gebruikt door (professionele) skydivers. Speciaal voor deze groep heeft Indoor Skydive Roosendaal de primeur in de Benelux. De kampioenschappen bestaan uit 2 verschillende disciplines waar teams uit verschillende niveauklassen zich voor in kunnen schrijven.

Formatie skydivers (FS4):
Formatiespringers zitten in een team van 4 personen. Gedurende 35 seconden dienen de teams, in een normale skydive houding op de buik, zoveel mogelijk vooraf vastgestelde figuren te volbrengen. De figuren worden vervolgens geanalyseerd door een jury en elk goed volbracht figuur levert 1 punt op. Het is hierbij van belang dat de figuren exact worden uitgevoerd zoals beschreven in een internationaal erkende lijst.

Freeflyers (FF):
De wedstrijd bestaat uit een aantal vrije rondes waarin de indoor skydivers een choreografie laten zien. De artistieke waarde in combinatie met de moeilijkheidsgraad en uitvoering worden beoordeeld door een jury. De figuren die volbracht worden zijn in tegenstelling tot de formatiespringers geheel 3 dimensionaal en naar eigen invulling van de deelnemer. Tijdens deze uitvoeringen worden enorme snelheden behaald en wordt de gehele windtunnel benut om acrobatische figuren op bijvoorbeeld de kop, de rug en rechtopstaand te maken.

Naast het NK zullen er tijdens het evenement meerdere demonstraties worden gegeven door indoor skydivers van wereldklasse. Door de unieke faciliteiten van Indoor Skydive Roosendaal is het voor iedereen mogelijk om het spektakel van het Open NK 2010 bij te wonen.

"Indoor skydive wedstrijden worden al enkele jaren gehouden bij andere indoor skydivecentra in de wereld. Wij willen onze gasten, die hier regelmatig komen trainen, de kans geven om zich officieel Nederlands Kampioen indoor skydiven te mogen noemen. Ook hopen wij met dit initiatief te laten zien dat indoor skydiven meer is dan een uniek dagje uit. Het is een hele bijzondere sport en Indoor Skydive Roosendaal hoopt in de toekomst vele nieuwelingen enthousiast te maken voor de skydivesport doormiddel van cursussen en coaching" Aldus Robert Ros Manager Marketing & Commerciële zaken.


---


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht