Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht, 28-11-2010

Twee berovingen met vuurwapen

ZEIST- Op zaterdagavond werd een vrouw beroofd van haar geld. Kort daarna werd een man ook beroofd. Het is nog onduidelijk of de overvallen door dezelfde dader zijn gepleegd. Getuigen wordt verzocht zich te melden.

Omstreeks 21.40 uur liep de 69-jarige vrouw uit Zeist over de Voorheuvel. Plotseling kwam er een onbekende man op haar af en bedreigde haar met een vuurwapen en eiste geld. De vrouw gaf een onbekend geldbedrag af en de man verdween vervolgens.

Omstreeks 22.00 uur liep een man (gegevens onbekend) over De Dreef en werd bedreigd door een man met een vuurwapen. Hij moest zijn portemonnee afgeven en de berover, tussen de 16 en 20 jaar, blanke huidskleur, zwarte jas tot aan de heupen, verdween vervolgens.

De politie heeft de berovingen in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Binnensticht.

Aangehouden dankzij Burgernet

ZEIST- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had geslagen.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw geslagen zou zijn door een man en vervolgens een auto in was getrokken. Deze auto was vervolgens weggereden vanaf de Sophialaan. De politie werd gewaarschuwd en Burgernet werd ingezet. Dit had effect want een deelnemer zag de auto op de Timmermanlaan staan. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht verklaarde ruzie te hebben gehad met een bekende van hem, een 20-jarige vrouw uit Utrecht. De man werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.