Politie Gelderland-Zuid

Onopvallende videosurveillance vordert rijbewijs in

Wijchen, 28-11-2010 o Zaterdagnacht werd het rijbewijs van 55-jarige automobilist uit Oss ingevorderd nadat zijn te hoge snelheid door de onopvallende videosurveillance op camera was vastgelegd.

Rond middernacht reden politieagenten over de Rijksweg A326 ter hoogte van Wijchen toen een automobilist hen met hoge snelheid inhaalde. Hierop werd een trajectmeting gestart. De man reed 185 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 120 km/uur. De 55-jarige werd aan de kant gezet en omdat hij meer dan 50 km/uur te hard reed werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. De officier van justitie zal bepalen wanneer de man zijn rijbewijs weer terugkrijgt. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Overige overtredingen

Een 32-jarige automobiliste uit Druten kreeg een proces-verbaal nadat ze in Beneden-Leeuwen met 147 km/uur over de Prins Willem Alexanderweg reed, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Daarnaast kregen nog drie bestuurders een bekeuring voor het niet-handsfree bellen (2x) en het niet dragen van de autogordel.

(10)

Laatst gewijzigd 28-11-2010 12:49 | © Regio Gelderland-Zuid |