Politie Twente

Huisverboden uitgereikt
Vriezenveen
Een 41-jarige man uit Vriezenveen heeft vrijdag 26 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn 38-jarige vrouw. Het hulpverleningstraject wordt opgestart. (201006601)

Haaksbergen
Twee mannen van 18 en 20 jaar uit Haaksbergen hebben zaterdag 27 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De mannen worden verdacht van mishandeling tegen hun 46-jarige vader. Het hulpverleningstraject wordt opgestart. (2010106650)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Veelpleger op heterdaad betrapt Enschede
Dankzij een oplettende beveiligingsmedewerker die in zijn vrije tijd winkelpersoneel alarmeerde in verband met diefstal, kon vrijdag 26 november een 32-jarige veelpleger uit Enschede worden aangehouden. Rond 10.30 uur zag de beveiligingsmedewerker dat de Enschedeër goederen in zijn tas stopte. Winkelpersoneel verzocht de man hierop om de goederen in zijn winkelmandje te doen. Toen de man de winkel verliet, tilde hij zijn tas over het detectiepoortje, waarop winkelpersoneel hem buiten de winkel aanhield. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de 32-jarige een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencomplex in Borne. (2010106468)

Gewelddadige winkeldief opgepakt Almelo
Vrijdag 26 november is een 33-jarige man uit Almelo opgepakt op verdenking van winkeldiefstal met geweld. De diefstal vond plaats op 9 september 2010 in een winkel aan het Eskerplein in Almelo. Na het wegnemen van goederen uit de winkel, ontstond er een worsteling met het winkelpersoneel bij de uitgang. Na onderzoek van de politie kon de Almeloër 26 november rond 16.00 uur worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010081779)

Rijbewijzen ingevorderd
Almelo
Een 46-jarige automobiliste uit Almelo raakte vrijdag 26 november haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Na een melding troffen agenten de Almelose aan in haar auto waarmee ze tegen een schutting was gereden op de Bornsestraat in Almelo. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw alcohol genuttigd had, werd ze voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,85 promille uit. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd. (2010106589)

Enschede
Een 22-jarige man uit Enschede veroorzaakte zaterdag 27 november een eenzijdig ongeval op de Lonneker Molenweg in Enschede. Komende uit de richting van de Lossersestraat, reed de man in de richting van de Oldenzaalsestraat. Hierbij raakte hij een geparkeerde auto, waardoor hij de macht over het stuur kwijt raakte en in een weiland belandde. Omdat de politie vermoedde dat de man alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,87 promille uit. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oldenzaal
Surveillerende politieagenten zagen zondag 28 november rond 01.30 uur een 46-jarige man uit Hengelo in kennelijke staat aanstalten maken om te gaan rijden. Toen hij niet reageerde op aanwijzingen van agenten is hij na hevig verzet meegenomen naar het politiebureau in Oldenzaal. Daar weigerde hij een ademanalyse en een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2010106881)

Borne
Na een melding controleerden agenten de bestuurder van een auto aan de Enk in Borne. De 47-jarige man uit Borne weigerde een blaasproef en wilde niet uit zijn voertuig komen. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de blaastest alsnog 1,33 promille uit en werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2010106869)

Agressie tegen NS-medewerkers
Almelo
Een 20-jarige man uit 's-Gravendeel en een 22-jarige man met onbekende woonplaats zijn zaterdag 27 november aangehouden in verband met bedreiging van twee medewerkers van de NS.

Toen de NS medewerkers zaterdag 27 november omstreeks 00.15 uur beide mannen verzochten om hun vervoersbewijs, werden zij agressief en dreigend. Hierop ontstond een handgemeen tussen de mannen en de medewerkers van de NS. Zij konden de mannen aanhouden. De politie heeft beide verdachten van hen overgenomen en ingesloten op het bureau. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010106648)

Agressieve scooterrijder aangehouden voor mishandeling Enschede
Een 36-jarige man uit Enschede is zaterdag 27 november omstreeks 15.00 uur aangehouden voor zware mishandeling.

Bij de Enschedeër ontstond kennelijk irritatie toen een bestuurder van een auto iets moest uitwijken over het fietspad van de Haaksbergerstraat. Toen de auto verderop ter hoogte van de Aldi moest stoppen vanwege de drukte in het verkeer, sloeg de bestuurder van de scooter met zijn helm twee ruiten van de auto in. De inzittenden van de auto, een 46-jarige man uit Enschede en zijn 12-jarige dochter liepen hierdoor enkele schrammen op. Een ter plaatse aanwezige ex-politieagent voorkwam erger door de man te bedwingen en aan te houden. De 36-jarige werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij zijn fouillering diverse soorten drugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2010106801)

Man aangehouden voor mishandeling Hengelo
In een uitgaansgelegenheid aan de Markt in Hengelo ontstond zondag 28 november rond 3.45 uur onenigheid tussen twee mannen van 21 jaar uit Delden en Borne. Na een woordenwisseling sloeg de man uit Borne de Deldenaar in zijn gezicht. Hij werd door de politie aangehouden voor mishandeling en is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010106905)

Eenzijdig ongeval op A1
Holten
Zondag 28 november vond er rond 6.30 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A1. Een auto met vier inzittenden komende uit de richting van Hengelo, rijdend in de richting van Deventer, reed voorbij de afrit Enter de middenberm in en raakte met de linkerzijde de vangrail. Hierdoor sloeg de auto over de kop en gleed via de rechter berm tegen een boom. Eén van de inzittenden werd hierbij uit de auto geslingerd. Alle inzittenden raakten gewond en werden per ambulance naar ziekenhuizen vervoerd. De VOA van Politie Twente kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. De bestuurder, een 18-jarige man uit Apeldoorn, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Van hem is bloed afgenomen om eventueel alcoholgebruik vast te stellen. (2010106956)

Autobrand
Enschede
Zaterdag 27 november rond 22.30 uur ontstond er een autobrand aan de Wooldriksweg in Enschede. De bestuurster van de auto, een 42-jarige vrouw uit Enschede, was in haar kantoor aanwezig toen zij door een buurtbewoner attent werd gemaakt dat haar auto in brand stond. De brandweer heeft de auto geblust. In verband met het vermoeden van brandstichting heeft Politie Twente een onderzoek ingesteld. (2010106861)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Datum 28-11- 2010
Joyce van Essen: 053-4555588

---- --