KNHS

Adelinde Cornelissen slaat dubbelslag in Stockholm 28 november 2010


STOCKHOLM (KNHS) - Adelinde Cornelissen (Nijkerk) heeft met Jerich Parzival (v. Jazz) een onvervalste dubbelslag geslagen. Zij won zowel op zaterdag de Grand Prix als op zondag de wereldbeker kwalificatiewedstrijd Kür op muziek. Anky van Grunsven (Erp) eindigde in de Kür met IPS Paintend Black (v. Gribaldi) op de tweede plaats, voor Edward Gal (Harskamp) met Interfloor Next One (v. Jazz) en daarmee had hij zich ten opzichte van de Grand Prix een plaatsje verbeterd. Toen moest Gal nog genoegen nemen met de vierde plaats, achter de Duitser Matthias-Alexander Rath, die in de Kür met Sterntaler-Unicef als vijfde eindigde, achter de Zweed Patrick Kittel met de in Nederlands bezit zijnde, KWPN goedgekeurde hengst Watermill Scandic HBC. Hans Peter Minderhoud (Harskamp), die in de Zweedse hoofdstad aan de start kwam met de KWPN goedgekeurde hengst IPS Tango, eindigde in de Kür als zevende.

Adelinde Cornelissen toonde zich zeer tevreden met haar rit. "Dit was de eerste wedstrijd binnen voor mij en Jerich Parzival en in de Grand Prix waren er weer even de grote ogen, maar mijn paard bleef wel gedurende de gehele rit heel fijn aan de hulpen staan. Daarbij maakten we geen fouten. In de Kür hebben we wederom geen fouten gemaakt en nu was Parzival gedurende de gehele rit niet alleen heel erg relaxed, maar ook zeer geconcentreerd. Ik kon de hele Kür zo rijden als ik wilde en dat geeft een heel fijn gevoel. De wissels waren allemaal heel fijn los en goed door gesprongen, terwijl de pirouettes ook mooi klein bleven, waarbij takt en regelmaat zeer goed bewaard bleven", aldus Cornelissen, die met haar Kür een Volkswagen verdiende.

"Ik ben super tevreden met deze beide tweede plaatsen", vertelde Anky van Grunsven. "In de Grand Prix pakte Painted Blak super aan, maar hadden we een klein foutje in de eners. In de Kür vandaag liep de hengst denk ik de beste proef van zijn leven. Ik ga dus met een heel goed gevoel terug naar huis", aldus Anky.

Edward Gal was ook zeer tevreden. "Ik mag denk ik heel tevreden zijn wanneer ik in staat ben om met Interfloor Next One combinaties als Matthias-Alexander Rath en Patrick Kittel weet voor te blijven. Zowel in de Grand Prix als in de Kür bleven we geheel foutloos en wisten we denk ik veel indruk te maken, met zeer goed uitgevoerde piaffe en passage reprises", aldus Gal.

Hans Peter Minderhoud was duidelijk minder tevreden. "Het liep beide dagen niet zoals het moet. Zo gingen zowel in de Grande Prix als in de Kür de galopchangementen om de pas finaal de mist in. Wij waren deze twee dagen gewoon niet goed genoeg" vatte Minderhoud zijn ritten samen, die op zaterdag in de Grand Prix als tiende eindigde met een score van 66.213%.

In de Grand Prix, die op zaterdag werd verreden, en in de Kür van zondag was de invloed van de BV Nederland Paardenland al zeer groot. De eerste vijf paarden in de Grand Prix en in de Kür hebben allen een rechtstreekse band met Nederland. Jerich Parzival is een KWPN'er van Jazz, IPS Painted Black is een KWPN goedgekeurde hengst met als vader Gribaldi. De als derde eindigende Sterntaler-Unicef heeft als vader de hengst Sion (v. Sultan), die beiden gefokt werden door Wim van Arkel te Dronten. Edward Gal legde met de KWPN'er Interfloor Next One (v. Jazz) beslag op de vierde stek, terwijl de Zweed Patrick Kittel vijfde werd met de KWPN goedgekeurde hengst Watermill Scandic HBC. Deze hengst werd gefokt bij mw. Mosman-Rohé in Enschede, maar zijn vader Solos Carex en als de vader van de moeder de hengst Amiral staan beiden in Zweden ter dekking. Hans Peter Minderhoud eindigde op zaterdag in de Grand Prix als tiende met een score van 66.213%.
Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.stockholmhorseshow.com

Uitslag FEI World Cup Kür (zo):


1) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Parzival (Jazz x Ulft) - 83.850%

2) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Painted Black (Gribaldi x Ferro) - 81.150%

3) Edward Gal (Harskamp) - Interfloor Next One (Jazz x Le Mexico) - 75.050%

4) Patrick Kittel (Zwe) - Watemill Scandic HBC (Solos Carex x Amiral) - 74.750%
7) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - IPS Tango (Jazz x Contango) - 72.000%

Uitslag Grand Prix (za):


1) Adelinde Cornelissen - Jerich Parzival - 78.213%
2) Anky van Grunsven - IPS Painted Black - 73.489%
3) Matthias Alexander Rath (Dui) - Sterntaler-Unicef - 71.745%
4) Edward Gal - Interfloor Next One - 70.979%
5) Patrick Kittel (Zwe) - Watermill Scandic HBC - 69.532% 10) Hans Peter Minderhoud - IPS Tango - 66.213%