Ingezonden persbericht


HOMOJONGEREN WINNEN COC SONGFESTIVAL MET "STAY GAY"

VLISSINGEN - Het Homojongerenplatform (HJP) heeft zaterdagavond het COC Songfestival gewonnen met het nummer 'Stay Gay' van 'The Straight Cats'. De vereniging, die dit jaar voor de tweede keer meedeed, eindigde vorig jaar als derde.

Zangeres Felicia Braam (artiestennaam LoreleiLaMuse) deed dit jaar weer mee in de band 'The Straight Cats'. Vorig jaar trad zij solo op als Feliz met de emotionele lesbische ballade "Het is over".

'The Straight Cats' bestonden naast Felicia uit zes andere studenten van de Herman Brood Academie, te weten: de zangeressen Michelle van Gurp en Anne Loman, toetsenist Ryan in 't Veld, gitarist Emil Landman, bassist Peter Peskens en drummer Danielle van Gaalen.

"Wij zijn ontzettend blij met deze overwinning, vooral omdat jongeren hier actief in betrokken zijn. Verder vinden we het een positieve ontwikkeling dat de afgelopen jaren het aantal jongeren onder de deelnemers van het COC Songfestival toeneemt." vertelt Jan-Douwe Douwstra, voorzitter van het Homojongerenplatform.

Met het winnen van het COC Songfestival mag het Homojongerenplatform in 2011 het festival organiseren samen met COC Midden-Nederland in Utrecht. Hierover zullen beide verenigingen met elkaar in gesprek gaan.

---

Noot voor de redactie (