Gemeente Binnenmaas

Figuranten gezocht voor opvangoefening

Voor een grote opvangoefening op 29 november a.s. in Binnenmaas zoeken wij figuranten, die de rol van 'slachtoffer / evacué' willen spelen. Voor de oefening zijn wij op zoek naar figuranten. Er is geen leeftijdsgrens. Een ramp kent ook geen grenzen. Eerdere oefeningen in onder andere Gouda, Emmen, Apeldoorn, Rotterdam en Leeuwarden hebben aangetoond dat deelname een uitermate leerzame en interessante ervaring is voor jong en oud.

Aan deze rampenoefening nemen ruim 200 medewerkers deel van de gemeente Binnenmaas, het Nederlandse Rode Kruis, brandweer, politie en Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). De opvangoefening vindt plaats in s-Gravendeel Sporthal De Schenkel. De oefening duurt van 13.30 uur tot ca. 16.00 uur.

Wat gaat er gebeuren?

In het opvangcentrum worden evacués opgevangen van een fictieve ramp in Binnenmaas. Het gaat om een situatie direct na een ramp of zwaar ongeval. Alle slachtoffers melden zich bij een opvangcentrum en de medewerkers van de gemeente zorgen voor opvang, verzorging, registraties en dergelijke.

Wat wordt er van u verwacht?

Als figurant speelt u bijvoorbeeld de rol van evacué, verontruste buurtbewoner, gezins- of familielid van een persoon die opgevangen wordt in het opvangcentrum. Deskundige figurantenbegeleiders zullen u coachen.

Meer informatie of opgave

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Wilma Boom via telefoonnummer 038 - 460 79 52. Aanmelden kan via www.cc-groep.nl. Wij rekenen graag op uw komst. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.