Gemeente Hoorn

Afsluiting Open Innovatie Festival 2010 bij Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn doet van 29 november tot en met 3 december 2010 mee aan het landelijke Open Innovatie Festival 2010. Doel van het festival is om met innovatie en door samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers te komen tot een betere en efficiëntere overheid. De afsluiting van het festival vindt op 3 december plaats in het stadhuis in Hoorn.

Communities Tijdens het OIF 2010 staat het thema communities centraal. Complexe uitdagingen los je alleen op door samen te werken, legt wethouder Peter Westenberg uit. We moeten als overheid de kracht van netwerken inzetten voor snelle en intelligente innovaties. Niet alleen met geld, maar vooral met aanwezige kennis en talenten. Samenwerking over grenzen van organisaties heen is daarbij onontbeerlijk.

Landelijke afsluiting De landelijke afsluiting van het OIF 2010 vindt op 3 december van 16.00 tot 18.00 uur plaats in de raadszaal van het stadhuis in Hoorn. Het programma hiervoor is nog niet helemaal definitief. Zeker is dat wethouder Westenberg de afsluiting doet. Andere sprekers zijn Martijn Aslander en Kim Spinder. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Programma Veel bijeenkomsten zijn openbaar en gratis toegankelijk. Iedereen die interesse heeft kan zich via www.openinnovationfestival.com inschrijven voor één of meerdere workshops, lezingen of trainingen. Deze workshops en lezingen richten zich op het kennismaken met de netwerk- en informatiesamenleving. In de workshops leren deelnemers ook hoe co-creatie en crowdsourcing in zijn werk gaat en ontwikkelen zij de vaardigheden om met communities te werken.

Deelnemers Tijdens OIF 2010 werken meerdere partijen samen om het festival te co-creëren. Ze brengen allemaal hun kennis, ervaring en middelen in om het festival te organiseren. Dit gebeurt op basis van sociaal kapitaal in plaats van met financiële middelen. Deelnemende partijen aan OIF 2010 zijn onder andere de gemeenten Eindhoven, Breda, Den Bosch, Veghel, Helmond, Tilburg, Hoorn, Nieuwegein, Haarlem, Aalsmeer, Amersfoort, Amsterdam, Enschede, Provincie Noord-Brabant, Politie, ICTU, RBB Groep, UWV, Rijksoverheid, TNO, maar er zijn ook participanten in Helsinki, Kopenhagen, Brussel en Londen.

Meer informatie Volg @oif2010 op Twitter, of twitter mee via hashtag #oif2010. Klik hier voor het Hoornse programma.