Uitgeverij Bert Bakker

Prometheus en SLAA organiseren: Waar onze gedachten vandaag komen. Filosofie als gids

Jan Bor - Een (nieuwe) geschiedenis van de filosofie De lezing, georganiseerd door Uitgeverij Prometheus en SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam), vindt plaats naar aanleiding van het verschijnen van Jan Bors nieuwe boek Een (nieuwe) geschiedenis van de filosofie. Schrijfster Sophie van der Stap (Meisje met negen pruiken, 150.000 exemplaren verkocht) gaat met de auteur in gesprek over de betekenis van filosofie als gids. Karel van der Leeuw, deskundige op het gebied van de Chinese wijsbegeerte, en Bruno Nagel, kenner van de Indiase filosofie, zullen eveneens aan het gesprek deelnemen.

De sprekers
Jan Bor is filosoof. Hij was initiator en medeauteur van De verbeelding van het denken, 25 eeuwen westerse filosofie en 25 eeuwen oosterse filosofie. In 2005 verscheen zijn boek Op de grens van het denken. De filosofie van het onzegbare. Ook schreef hij in 2009 Filosofie in een notendop, dat bij Uitgeverij Bert Bakker verscheen.

Karel van der Leeuw schreef verschillende boeken over het Chinese denken en vertaalde de Chinese filosoof Mencius. Hij doceert aan de UvA.

Bruno Nagel doceerde vergelijkende wijsbegeerte aan de UvA. Hij publiceerde over onder anderen de Indiase filosofen Vasubandhu en Abhinavagupta en de middeleeuwse filosoof Eckhart.

Sophie van der Stap schreef op 23-jarige leeftijd de internationale bestseller Meisje met negen pruiken, een ontroerend verslag van haar gevecht als kankerpatiënte tegen de dood. In 2008 verscheen haar tweede boek, Een blauwe vlinder zegt gedag. In februari zal haar nieuwe boek - Straat van verlangen - verschijnen bij Uitgeverij Prometheus.

Aanmelden
De lezing vindt plaats bij Spui 25, Spui 25-27 te Amsterdam, op maandag 29 november van 16:00 tot 18:00 uur. Toegang is gratis. Wel dient u zich bij Spui 25 aan te melden. Dat kan door op deze link te klikken.