Gemeente Nieuwegein

maandag, 22 november 2010

In de week van maandag 29 november tot en met vrijdag 3 december 2010 organiseren de Ambassadeurs 2.0 van de gemeente Nieuwegein een aantal workshops over Social Media. De workshops staan niet alleen open voor ambtenaren, maar ook voor andere belangstellenden. De workshops worden georganiseerd in het kader van het Open Innovatie Festival (OIF).

Het Open Innovatie Festival

Het OIF wordt op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd en heeft als doel het innoveren van de overheid. Zo wil het festival laten zien hoe overheidsorganisaties, bedrijven en kennisinstituten kunnen samenwerken. En dat door samenwerken een effectievere, efficiëntere en betere overheid ontstaat. Het festival wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Het centrale thema van OIF2010 is samenwerken in communities (Social Media).

Wat is het programma?

Om zoveel mogelijk mensen wegwijs te maken in een aantal veelgebruikte en makkelijke 2.0-tools, houdt de gemeente vier praktische instructiebijeenkomsten, merendeels tijdens de lunchtijden. Ze zijn bedoeld voor zowel mensen met als mensen zonder ervaring met de verschillende tools. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via ng20@nieuwegein.nl

Dinsdag 30 november: Yammer

12.00-13.00 uur, bedrijfsrestaurant gemeentehuis Veel overheden en organisaties gebruiken deze 'interne Twitter' al. Maar hoe kun je Yammer nou écht nuttig inzetten? Hoe gebruikt men het voor samenwerking met externe partijen? Kom naar de bijeenkomst, hoor en ervaar zelf welke voordelen Yammer heeft en hoe deze in te zetten. Om 12.00 en 12.30 uur vindt centrale uitleg plaats.

Woensdag 1 december: Twitter

12.00-13.00 uur, bedrijfsrestaurant gemeentehuis Veel mensen gebruiken Twitter al, maar wat is het nu eigenlijk precies? Je kunt Twitter inzetten om veel mensen te bereiken, maar ook om te horen wat mensen zeggen. Hoe doe je dat? Kom naar de bijeenkomst, hoor en ervaar zelf welke voordelen Twitter heeft en hoe deze in te zetten. Om 12.00 en 12.30 uur vindt centrale uitleg plaats.

Woensdag 1 december: Workshop Social Media

18.00-19.30 uur, Raadzaal gemeentehuis
Woensdagavond is het de beurt aan de gemeenteraad. Een workshop over Social Media, wat het is, hoe het werkt en hoe raadsleden Social Media kunnen inzetten bij het communiceren met de inwoners van Nieuwegein.

Donderdag 2 december: Prezi

12.00-13.00 uur, Raadzaal gemeentehuis
Hoe maak je een gave presentatie in Prezi?! Dat leert u tijdens deze bijeenkomst. Kom naar de bijeenkomst, neem je eigen lunch mee en hoor en ervaar zelf welke voordelen Prezi heeft en hoe deze in te zetten. Om 12.00 en 12.30 uur vindt centrale uitleg plaats.

16.00-17.00 uur Raadzaal gemeentehuis
Wat is I Google en een RSS feed? Hoe levert Social Media tijd op in je werk?

Meer informatie?

Kijk voor het programma in heel Nederland (en daarbuiten) op de website van het open innovation festival. De activiteiten in Nieuwegein vindt u terug op de pagina van Nieuwegein op de website van het open innovatiefestival.

Wie zijn Ambassadeurs 2.0?

Gemeente Nieuwegein onderzoekt de kansen en mogelijkheden voor het nieuwe werken en Social Media voor haar organisatie en haar gemeente. Ook ziet zij het belang om steeds meer medewerkers kennis te laten maken met de voor hen nuttige 2.0 tools, zodat de dienstverlening en het werk verbetert. Daarom zijn er nu tien 2.0 `ambassadeurs'. Zij hebben een korte cursus gevolgd over de mogelijke 2.0 tools en Social Media en welke er voor het werk in en voor Nieuwegein nuttig kunnen zijn. Ze noemen zich ng20 (nieuwegein2.0).