Schoenenwinkel Ziengs helpt Edukans Schoenmaatjes

23/11/2010 15:59

Edukans

Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, is blij met de samenwerking met Schoenenwinkel Ziengs. In een periode vol cadeautjes zorgt Ziengs er samen met Edukans voor dat kinderen in ontwikkelingslanden óók een cadeau krijgen. Op 29 november begint een maand lang de winkelactie voor Edukans Schoenmaatjes in de 76 schoenenwinkels van Ziengs.

Met Edukans Schoenmaatjes versieren kinderen in Nederland een schoenendoos en vullen deze met schoolspullen, toiletartikelen en cadeaus voor een kind in een ontwikkelingsland. In de afgelopen vijftien jaar werden er al meer dan twee miljoen kinderen blij gemaakt met een gevulde schoenendoos.

Thuis

Ieder jaar doen ruim 1.500 scholen mee met Schoenmaatjes. De samenwerking met Ziengs is nieuw en voor Edukans fantastisch. Want nu kunnen kinderen - die op school niet deelnemen- wel thuis meedoen met Schoenmaatjes! Ziengs stelt gratis schoenendozen en actiefolders beschikbaar. Als de doos versierd en gevuld is, kan een kind zijn cadeau weer inleveren bij de schoenenwinkel. Transportbedrijf Jan de Rijk zorgt kosteloos voor het vervoer naar de verzamelpunten van de schoenendozen. Ziengs en Edukans willen samen zorgen voor 10.000 Schoenmaatjes!

72 miljoen

De schoenendozen gaan naar Albanië, Irak, Kenia, Malawi, Moldavië en Oeganda. De schoenendozen worden door partnerorganisaties van Edukans uitgedeeld aan de meest kansarme kinderen in een land. Dat is nodig, want nog steeds gaan 72 miljoen kinderen niet naar school.

Ziengs werkt graag samen met Edukans omdat ze ook geloven dat scholing de basis is voor een betere toekomst. "Kinderen kunnen bij Schoenmaatjes zelf iets betekenen voor de leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden", aldus Ziengs directeur Siebe van der Deen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.edukans.nl