NCRV

Man bijt hond volgt wel en wee in kringloopwinkel Wawollie

Ingezonden door NCRV op 29 oktober, 2010 - 08:38 Uitzenddatum:
maandag, 29 november, 2010 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Het NCRV-programma Man bijt hond volgt de komende drie weken de gedreven eigenaren en de vrijwilligers van de kringloopwinkel Wawollie in het Overijsselse Goor.

In de oude fabriekshal wachten de spulletjes op een nieuwe eigenaar, maar niet alleen de spullen krijgen een tweede kans. Wawollie werkt met zo'n 40 vrijwilligers. Huisvrouwen, herintreders, uitkeringstrekkers, verslaafden en asielzoekers vinden bij Wawollie weer een reden om trots op zichzelf te zijn.

De bedenkers van Wawollie, eigenaren Hans (52) en Anke (50), zetten zich met hart en ziel in voor hun bedrijf. Zij helpen de vrijwilligers daar waar ze kunnen. Daarnaast zijn ze beiden veganist en gaat de opbrengst van de kringloopwinkel naar dierenprojecten wereldwijd.

Het kringloopbedrijf is een tweede thuis voor de 22-jarige Irakese asielzoeker Roha. Hij is als vluchteling naar Nederland gekomen na een alles behalve gelukkige jeugd. Dankzij Wawollie voelt hij zich nuttig en hij is overal in te zetten; sjouwen, klussen, repareren, Roha kan alles en heeft bij Anke haar moedergevoelens losgemaakt. Nu nog een paspoort..

De afdeling met computeronderdelen bij Wawollie is in handen van de 28-jarige Luciën die een Borderline Persoonlijkheidsstoornis heeft. Dankzij Hans heeft hij zijn therapie weer opgepakt en snijdt hij zichzelf niet meer.

De 30-jarige Monique kwam als klant voor het eerst binnen bij Wawollie en wilde het liefst onzichtbaar blijven, maar sinds Hans en Anke haar in de kringloopfamilie hebben opgenomen, is ze helemaal opgebloeid.

Norak uit Afghanistan vluchtte voor een betere toekomst voor zijn vijf zonen naar Nederland. Vanuit de caravan van het asielzoekerscentrum fietst hij naar Wawollie om daar de ingebrachte elektronica te controleren. Heel wat anders dan zijn leven als muzikant in zijn geboorteland.

Programma:
Man bijt hond
Foto:
Man bijt hond: Kringloopwinkel Wawollie, vanaf 29 november Website:
www.manbijthond.nl
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Floor Hufner, pers@ncrv.nl, tel. 035 671 93 99.
* ""