Politie Brabant Zuid-Oost

Bureau Brabant over woningoverval en training politiemensen

Helmond-West, 25-11-2010 o Bureau Brabant besteedt maandag 29 november aandacht aan een overval op een woning aan de Besselhoeve in Helmond en aan het opleiden van politiemensen.

Overval
Op 7 september is een vrouw alleen thuis. Haar kinderen zijn na een vakantie weer op school. Als er aangebeld wordt, doet zij open, want zij verwacht haar vriendin. Er staat een man met een bivakmuts op voor de deur, die haar meteen naar binnen slaat. Een tweede overvaller bewerkt haar met een stroomstootwapen, waarna ze echt uitgeschakeld is. De overvallers gaan er met sieraden vandoor.

IBT

In dezelfde uitzending is er ook aandacht voor de training van politiemensen. Zij worden getraind om met lastige situaties op straat om te gaan. Geen Rambo's, maar zoeken naar oplossingen, onder meer door communiceren en het rustig houden van de verdachte(n). Dus: de-escalatie van geweld. U krijgt een inkijkje in de Integrale Beroepsvaardigheid Training. Wat moeten mannen en vrouwen in het blauw kunnen en welke vaardigheden moeten ze beheersen? Welke bevoegdheden moeten wanneer toegepast worden en wat is het uiteindelijke doel? Een dag warmlopen bij de IBT training in het korps Brabant Zuid-Oost.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 29 november om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 30 november om 15.55 uur.