Gemeente Loppersum

Onthulling Sportdorpbord in Stedum

Loppersum, 25 november 2010

Â

Op maandag 29 november wordt in Stedum het Sportdorpbord onthuld. De kinderen van groep 7 en 8 van de twee basisscholen de Bongerd en De Crangeborg gaan samen met de wethouders Prins (CDA) en Hartman-Togtema (VVD-GB/D66) van de gemeente Loppersum het bord onthullen aan de Bedumerweg.

Â

Programma

De leerlingen krijgen maandag eerst een korte presentatie over de nieuwe website van Sportdorp Stedum. Daarna gaan ze hun sportdroom opschrijven en aan een heliumballon bevestigen, waarna de ballonnen vervolgens de lucht in worden gelaten. De eigenaar van het kaartje dat de grootste afstand heeft afgelegd zal zijn sportdroom in vervulling zien gaan. Tot slot van het programma wordt het Sportdorpbord onthuld door wethouders en kinderen.

Â

Sportdorp Stedum

De onthulling van het Sportdorpbord luidt een nieuwe fase van het project Sportdorp in. Het project Sportdorp Stedum is een van de projecten van Huis voor de Sport. Om de samenwerking te bevorderen is een website ingericht. Deze website (www.sportdorpstedum.nl) heeft tot doel de inwoners en sportaanbieders dichter bij elkaar te brengen en ze één op één te laten communiceren over sportbehoefte, sportbeleving en sportdeelname.

Â

Huis voor de Sport

Huis voor Sport Groningen is trekker van het project Sportdorp Stedum. Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve, gezonde leefstijl in de provincie. De organisatie wil Groningers in beweging brengen en houden door het ontwikkelen en organiseren van sport- en beweegprojecten.