Gemeente WijdemerenEerste meting LoosTerecht

Wethouder Gerard Abrahamse verricht maandagmiddag 29 november de eerste meting in het project LoosTerecht.

Hij doet deze eerste meting om 15.30 uur in een woning aan de Rembrandtlaan in Nieuw-Loosdrecht.

Riool goed aangesloten?
In het project "Loos Terecht" onderzoekt de gemeente of de rioolaansluitingen van alle woningen en bedrijven in de kern Nieuw-Loosdrecht goed op het riool zijn aangesloten. In Loosdrecht ligt een gescheiden rioolstelsel dat bestaat uit een systeem voor het afvoeren van het afvalwater en een systeem voor het afvoeren van schoon regenwater. Uit onderzoek is gebleken dat het schone water vervuild is met afvalwater. De oorzaak ligt in het feit dat een onbekend aantal huizen in Loosdrecht verkeerd op het rioolstelsel is aangesloten. Om te kijken welke dat zijn, worden alle huizen in de kern Nieuw-Loosdrecht onderzocht.

Positieve reacties
Begin november heeft de gemeente het project bij alle betrokkenen per brief aangekondigd. De afgelopen weken hebben bewoners van onder andere de Rembrandtlaan, Van der Helstlaan, St. Annepad, Van Ostadelaan en Lindenlaan een tweede brief ontvangen met daarin het verzoek om aan te geven of ze aan het onderzoek willen meedoen. Veel bewoners reageerden positief. Wethouder Gerard Abrahamse: Ik ben zeer verheugd dat de reacties zo positief zijn; ik verwacht dat dit door het hele project zo zal blijven. Het toont aan dat bewoners en gemeente samen willen werken aan een gezonde leefomgeving. En het is natuurlijk ook van groot belang dat we daarmee de kwaliteit van het water in de Loosdrechtse Plassen - één van de mooiste recreatiegebieden van Nederland - aanzienlijk verbeteren. Het is mij een genoegen hier de eerste meting te mogen doen.

Laatste meting eind april
Na deze eerste meting door wethouder Abrahamse neemt Teeuwissen Rioolreiniging uit Huizen de uitvoering ter hand. De laatste meting zal naar verwachting eind april 2011 plaatsvinden.

(26-11-2010)