Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 29-11-2010

Korte brand

IJSSELSTEIN Op zondagavond 28 november heeft kort brand gewoed in een kelderbox van een flat. Meerdere woningen werden ontruimd.

Rond 20.30 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een kelderbox van een flat aan de Venus. De bewoners van de eerste verdieping van de flat moesten hun woning verlaten en het trappenhuis werd in verband met de rookontwikkeling afgesloten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Nadat het pand voldoende was geventileerd, mochten alle bewoners naar hun woning terugkeren. De brand was hoogstwaarschijnlijk ontstaan doordat een bewoner tijdens opruimwerkzaamheden in de kelderbox een warmtelamp had aangedaan. Daarbij was er iets in de brand geraakt.

Meisje mishandeld

NIEUWEGEIN Agenten hielden op zondagavond 28 november een man aan, die een meisje had mishandeld.

Rond 18.30 uur liep een 15-jarige meisje uit Nieuwegein op het winkelcentrum Muntplein. Zij zag dat daar een man liep die naar alle passanten aan het schelden was. Hij schold haar ook uit, maar liet het daar niet bij. Hij rende vervolgens op haar af, waarop het meisje wegrende. Hij haalde haar echter in, sloeg haar, waardoor zij ten val kwam en mishandelde haar. Daarbij uitte hij ook doodsbedreigingen. Passanten belden 1-1-2 en kwamen het meisje te hulp, waarna hij haar losliet.

Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte, een 41-jarige man uit Nieuwegein, in de omgeving aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.